Winterlaarzen.

Laarzen zijn een essentieel onderdeel van je garderobe als het weer koud en winderig wordt, en deze schoenen geven je ook de mogelijkheid om een fashion statement te maken. Dit seizoen is er geen enkele laarslengte, hakhoogte of silhouet dat de fashion scene domineert, en dat betekent dat je meer mogelijkheden hebt om je eigen persoonlijke stijl te presenteren dan ooit tevoren. Trendy stijlen voor het wintergamma variëren van flirterige go-go laarzen tot regenlaarzen die modieus zijn gemaakt door felle nieuwe kleuren. Er zijn echter een paar opvallende stijlen, dus volg deze tips voor de laatste laarzentrends.

Een studie van contrasten

Laarzen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de winterkleding, maar dankzij de sterke ‚combineer-niet-op-elkaar-afgestemd’ benadering van dit seizoen bereiken laarzen dit jaar een sterstatus. Voor dit winterseizoen pronken ontwerpers met hun flair voor contrast, mixen vrouwelijke en mannelijke vormen, harde en zachte lijnen, kleuren en materialen met de stijl van op maat gemaakte kleding. Of je smaak nu gaat naar over-de-lieslaarzen of enkellaarsjes, ga op zoek naar een onconventionele kijk op uw favoriete schoenen. Het doorbreken van traditionele ontwerpen is de belangrijkste laarzentrend van dit seizoen.

Must-have Moto laarzen

Of je ze nu boyfriend laarzen noemt, chunky rangers of biker boots, er valt niet te ontkennen dat moto laarzen de laatste jaren zijn getransformeerd van een seizoenstrend tot een belangrijk onderdeel van de garderobe. Het zijn niet alleen de laarzen die pakt als je stevige schoenen nodig hebt voor een hike in het bos, een rit op een motorfiets of een wandeling op modderige voetpaden. Ze zijn ook perfect om iedere dag te dragen; bij rokjes, jeans en leggings.

Dit jaar zijn Moto laarzen met veel ornamenten een opvallende trend. Veel van deze laarzen hebben opvallende kenmerken als metallic accenten, zoals gespen, studs en kettingen. Andere hebben onverwachte accenten als vetergaten, veters met een patroon of hangende bungelende kettingen. Natuurlijk zijn moto laarzen altijd goed als je de rocker in je wilt laten zien. Draag ze met een skinny zwarte jeans en daarboven een flanellen hemd, een wit T-shirt of een leren jack. Om een trendy fashion statement te maken combineer je mannelijke moto laarzen met ultra-girly outfits, en kies je veel roze en andere felle kleuren.

Laarzen tot over de knie

Dankzij ontwerpers als Alexander Wang en popsterren als Ariana Grande hebben laarzen tot over de knie een grote comeback gemaakt dit seizoen, en dat is goed nieuws voor iedereen die graag wil dat haar benen langer lijken. Combineer ze met een jurk of rok die een paar centimeter huid laat zien tussen de zoom en de laarzen, en je benen zullen eruit zien alsof ze eindeloos doorlopen. Je hebt een breed scala aan stijlen om uit te kiezen, van go-go laarzen in gedurfde kleuren en glimmende materialen tot subtiele en chique ontwerpen die doen denken aan rijlaarzen, maar dan hoger.

Kicky Chelsea Boots

Geïnspireerd door de favoriete mannenschoenen van bands als The Beatles in de Swinging Sixties, zijn de Chelsea laarzen zijn dit jaar ultravrouwelijk geworden. De laarzen worden gekenmerkt door elastische zijpanelen waardoor ze ook nog comfortabel zijn om te dragen. Deze „cut-out” look is erg populair dit seizoen, en terwijl Chelsea laarzen je laten meedoen met deze trend hebben ze ook een klassieke look waardoor je ze in toekomstige seizoenen ook nog kunt dragen. Kies eenvoudigweg Chelsea laarzen met zijpanelen in contrasterende kleuren en je kunt volop mee doen.

Voor een langdurige stijl kun je kijken voor Chelsea laarzen in neutrale kleuren met een platte of korte hiel. Voor een ubertrendy look kun je kiezen voor Chelsea laarzen in trendy kleuren als karamel, roest of aubergine, materialen als slangenhuid of fluweel en slanke, sexy stiletto hakken.

Er-op-uit laarsjes

Terwijl Chelsea laarzen in het spotlicht staan waarneer het gaat om enkellange laarzen dit jaar, nemen ontwerpers een speelse benadering voor laarsjes. Sarah burton heeft bijvoorbeeld een sneakerachtige witte enkellaars met vetergaatjes. Laarsjes met een platte vorm voorzien van onverwachte materialen als lakleer zijn ook trending, ze verhogen de stijl van casual kleding zoals jeans en khakies. Andere ontwerpers leggen de nadruk op de hak, ze bieden laarsjes aan met torenhoge wiggen, platforms of gestapelde hakken.

Let op het weer

Veel van de laarzentrends van dit jaar kunnen met stijl zwaar weer doorstaan, maar soms zijn er momenten waarop de functie voorop komt te staan. Gebruik deze tips om laarzen te kiezen die je voeten warm en droog houden: Kies schoenen met een sterke bovenkant vervaardigd van waterproof of waterafstotend materiaal als leer of nylon. Kies laarzen met een grof profiel die gemaakt zijn voor grip en vermijd laarzen met een gladde zool. Om de kou te weerstaan kies je voor laarzen met een wollen of synthetische voering die speciaal ontworpen is voor isolatie. Kies bij veterschoenen voor laarzen met een tong over de veters om de elementen op afstand te houden.

Wanneer het gaat om winterkleding kunnen laarzen je outfit maken of breken. Gelukkig hoef je, door slim te winkelen, niet je kleding budget te overschrijden om er trendy uit te zien. Of je het nu kunt veroorloven om te genieten van laarzen van topdesigners of soortgelijke ontwerpen van je favoriete merk, je kunt hier laarzen voor de winter vinden voor iedere functionele behoefte en stijlvolle smaak.