Witte sneakers.

Volledig witte sneakers beheersten de modeshows vorig jaar en alle indicaties wijzen erop dat deze trend niet snel ten einde komt. Modeliefhebbers schrijven de opleving in populariteit van de atletische schoenen toe aan de herintroductie van de klassieke Adidas Stan Smith tennisschoenen in 2014, die voor het eerst in de zeventigerjaren werden geïntroduceerd. Anderen wijzen op een groeiende interesse in sportieve kleding die zowel naar de sportschool als op straat te dragen is. Wat de reden ook is, de eenvoudig te dragen schoenen zijn momenteel witheet trendy! Lees waarom fashionistas stijlvolle witte sneakers uit de collecties van dit jaar inslaan.

Het gaat om de houding

Weinig kledingstukken brengen een gevoel van energie en vitaliteit beter over dan een paar witte sneakers. Perfect voor jouw drukke leven, drukken ze een klaar-voor-alles houding uit die ook boekdelen spreekt over je vertrouwen en gevoel voor mode. Comfortabel, chique en casual, de veelzijdige schoenen staan goed bij alles van skinny jeans tot zomerjurken. Gedragen met een helder wit shirt en een pastel broekpak bieden ze ook op kantoor een verbazingwekkend geraffineerde look. Het beste van alles? Door de neutrale kleur zijn ze te dragen bij bijna alles in je garderobe en kun je er snel en eenvoudig een outfit mee samenstellen als je weinig tijd hebt.

Trendy merken en modellen

Terwijl de klassieke Adidas Stan Smith een topkeuze blijft voor vurige sneaker verzamelaars zijn witte sneakers die door andere sportmerken aangeboden worden ook erg in trek. Of je focus nu ligt op pret, mode of functie, de brede selectie zorgt ervoor dat je een ideale keuze kunt maken. Alhoewel er geen gebrek is aan witte designer sneakers in de collecties van dit jaar krijgen de modellen die aangeboden worden door de sportschoenengiganten de meeste aandacht.

Retro stijlen

Met zijn direct herkenbare ster insigne zijn de Converse All Stars iconische schoenen die nooit uit de mode raken. Hun lichtgewicht canvas bovendeel en rubberen zolen maken ze perfect voor het warme weer. Kies een hoge stijl voor een retro look die perfect past bij de trendy nostalgische mode van dit jaar. Voor een chiquere benadering van de retro stijl kun je de Puma Match Lo Retro overwegen. Het gladde lederen bovendeel en de voorgevormde kragen en zolen geven deze vernieuwde Seventies klassieker een gestroomlijnde vibe en vooruitstrevende stijl.

Functie eerst

De Old Skool collectie van Vans biedt een modieus alternatief als je witte sneakers zoekt die tegen een stootje kunnen. origineel ontworpen voor skateboarders, de lage veterschoenen bevatten een versterkte neus, gepolsterde kragen en rubberen wafelzolen voor extra duurzaamheid. Voor stijlvolle sportprestaties kun je kijken naar de Nike Air Force collectie. Geïnspireerd door de klassieke stijl die Nike in de tachtigerjaren introduceerde, zijn ze gemaakt voor stabiliteit, demping en comfort. Ze geven je een beenlengte voorsprong op de concurrentie en met hun aantrekkelijke uiterlijk win je ook stijlpunten.