Yoga kleding.

Yoga wordt in de wereld al eeuwen beoefent, maar als het gaat om yoga kleding dan lijkt het tijdperk van saaie yoga broeken, sweaters en leggings voorbij te zijn. Dankzij mooi vervaardigde stoffen en chique ontwerpen kunnen modebewuste yogabeoefenaars in stijl door hun asana’s strekken en hun chakra’s in lijn brengen. Hier is wat je moet weten over de hedendaagse modeopties voor de steeds populairder wordende beoefening van yoga.

Functionaliteit eerst

Je wil er goed uitzien in yogakleding op en naast de mat, maar stel functionele overwegingen voorop bij het samenstellen van je trainingsgarderobe. Terwijl yoga houdingen vragen om bewegingsvrijheid moet alles op zijn plaats blijven als je door de poses heen werkt. Vermijd alles dat je spierenkracht beperkt, je huid schuurt of dat voor een irritante afleiding zorgt, inclusief details als knoppen, riemen en dikke naden. Zoek naar vochtafdrijvende elastische weefsels, naadloze materialen en elastische broeksbanden en zomen.

Trendy yoga broeken en shorts

Yogabroeken en shorts zijn meer dan alleen comfortabele trainingskleding. Ze behoren tot de basisgarderobe die ook perfect zijn om te dragen tijdens het boodschappen doen, een uitstapje in het weekend of om thuis te relaxen met vrienden. Om te voorkomen dat je er uitziet alsof je te lui bent om je om te kleden is het echter belangrijk om de look actueel te houden door in te spelen op de nieuwste trends in yogabroeken. Kijk naar ontwerpen met kanten inzetstukken, uitsparingen of trendy kleuren en patronen. Modieuze ontwerpen bevatten skinny yogabroeken met oprolbare broekspijpen, yogashorts met opvouwbare tailleband of een hippe capri. Kleed na de les de look verder aan met een mooi topje, een designer handtas of trendy schoenen.

Leggings als kunstobjecten

Zeg vaarwel tegen leggings uit één kleur. Ontwerpers hebben eindelijk door dat leggings met een levendig patroon flatterender voor het figuur zijn dan leggings uit één enkele kleur. Drukke patroneren creëren een gevoel van beweging dat voorkomt dat de aandacht naar een bepaald deel van het lichaam gaat. Fantasievolle leggings zijn overal verkrijgbaar dit jaar met patronen, variërend van stadsgezichten en nachtelijke hemels tot puppies, groenten en emojis. Spandex ontwerpen zijn duurzaam, functioneel en geven veel plezier. Voeg een leuk topje toe en een paar stijlvolle enkellaarsjes en de look transformeert eenvoudig van de studio naar de straat.

Sokken stapelen

Met hun laag uitgesneden ontwerp en anti slip zolen zijn yogasokken een praktische oplossing voor in de yogastudio, en ze bieden een overvloed aan mogelijkheden op je persoonlijke stijl te etaleren. Je kunt een toenemend aantal stijlen, kleuren, patroneren en materialen vinden nu ontwerpers beginnen met het verkennen van hun modepotentie. Kies ontwerpen zonder tenen die ervoor zorgen dat je op je plaats blijft, of kies voor sokken met toegevoegde vulling voor extra comfort. Kijk naar antimicrobiële stoffen die helpen geurveroorzakende bacteriën buiten de deur te houden.

Of yoga nu nieuw voor je is of dat je er een veteraan in bent, het dragen van kleding die je fit en geweldig laat voelen is iets wat je zeker zal bevallen. Met zoveel stijlen om uit te kiezen kun je er zeker van zijn dat je yogakleding kunt vinden die net zo modieus is als functioneel is.