Zo draag je een jumpsuit.

Veelzijdig, modieus en functioneel, de jumpsuit maakte vorig jaar een grote rentree, en afgaand op het aantal stijlvolle jumpsuits die te zien zijn op de rode loper en tijdens de modeshows van dit jaar, gaat de trend niet snel verdwijnen. Van de playsuits die Taylor Swift graag draagt, tot de decolleté ontwerpen gedragen door Kim Kardashian, de brede selectie van jumpsuits die beschikbaar zijn zullen je verleiden om er een aantal toe te voegen aan je garderobe. De volgende tips & tricks voor het dragen van een jumpsuit kunnen je helpen om deze modieuze industriële look je eigen te maken.

Verken je opties

Als het woord „jumpsuit” beelden oproept van vliegtuigpakken en uniformen, kan de grote verscheidenheid aan kleding uit één stuk, die vandaag de dag beschikbaar is, je verbazen. Een moderne jumpsuit kan net zo betoverend zijn als een cocktailjurkje of net zo relaxed en makkelijk zijn als je favoriete jeans met blouse. Sommige stijlen brengen een eerbetoon aan hun utilitaire erfgoed met monochrome kleuren of een nauwsluitende pasvorm. Anderen hebben vallende stoffen en slimme ontwerpen die het alles-in-één ontwerp effectief verhullen. Of je smaak nu meer gaat naar slanke en verfijnde ontwerpen of meer naar comfortabele en casual kleding, je kunt jumpsuits vinden in iedere stijl en voor iedere gelegenheid.

Een statement maken

Alhoewel er geen tekort is aan jumpsuits om iedere dag te dragen, zijn de meest in het oog springende ontwerpen dit jaar degene die bedoelt zijn voor meer formele gelegenheden, ze geven je een trendy alternatief voor cocktailjurkjes en galajurken. Jumpsuits met lage halslijnen, kunstzinnige uitsparingen, golvende broekrokken of rijke stoffen als kant, zijde en brokaat stelen de show. Als je een jumpsuit draagt voor een formele gelegenheid beperk dan het aantal accessoires tot een minimum voor een modieus succes. Tenzij de jumpsuit een gestroomlijnd ontwerp heeft kunnen sierlijke sieraden, tassen of schoenen de look al snel overmeesteren.

Figuurflatterende stijlen

Als je het beste wilt maken van deze trendsettende stijl kies dan een outfit met een silhouet die je figuur complementeert. Met een ononderbroken lijn van de hals tot de voeten kan een jumpsuit je slanker en langer laten lijken, mits je de juiste kleur of het juiste patroon kiest. Als je jezelf fit voelt en je figuur wilt laten zien kies dan voor een gedurfd silhouet. Ontwerpers als Jason Wu, Halston Heritage, J.Crew en Missguided lieten dit jaar ontwerpen zien met een decolleté tot bijna aan de taille. Jumpsuits met uitsparingen aan de zijkant of kanten lijfjes geven je een meer ingetogen manier om wat huid te laten zien.

Hou het casual

Als je een jumpsuit comfortabel en casual wil dragen kies dan voor een model met voldoende beenruimte. Broekrok-jumpsuits laten je twee van de sterkste trends dit jaar combineren in één outfit, en de grotere beenruimte geeft ook een meer flatterend silhouet dan die met een strak of toelopende pijpen. Strapless- en haltertopjumpsuits, of jumpsuits met spaghettibandjes, in heldere, koele kleuren of duidelijke patronen zijn ook elegante opties om te dragen tijdens je een zomers dagje uit of op vakantie. Voeg sandalen toe, en een chique zonnebril en een oversized tas om de strandlook compleet te maken.

Van dag naar avond

De meeste jumpsuits kunnen zowel casual als chique worden gedragen afhankelijk van de gelegenheid. Voor op kantoor kan een blazer en een paar stijlvolle pumps een zakelijke look creëren die je zowel zelfvertrouwen als het comfort geeft. Na de kantooruren kun je simpelweg een paar strappy heels (hoge hakken met een bandje om de enkel) toevoegen en accessoires zoals een handtas of sieraden omwisselen voor een meer glamourachtige uitstraling. Of het nu gaat om een flirterige romper die aangekleed is met een glinsterende dekenjas voor avondje uit in de stad, of een exemplaar tot net beneden de knie die je ook naar het werk of een dinertje kan dragen, jumpsuits met een kortere zoom zijn ook zeer veelzijdig te gebruiken.

Met jumpsuits in de collectie van vrijwel iedere ontwerper heeft het alles-in-één kledingstuk laten zien dat het hier is om te blijven. Met zoveel flatterende en vrouwelijke stijlen die beschikbaar zijn is het nu het juiste moment om jumpsuits te recategoriseren van een vluchtige trend naar de basisgarderobe.