Zomerse jassen.

Of je nu in de stad loopt op een koele zomerse dag of geniet van een late zomernacht met een speciaal persoon, een modieuze jas is een must-have voor je lente- / zomergarderobe. Het mildere weer betekent dat je eindelijk stijl voor praktisch gebruik kunt stellen. Je zoekt een jas die je een zonnige gevoel geeft als de dagen langer worden en de mogelijkheden om leuke activiteiten buiten te ondernemen toenemen. Van zijde kimono’s en zachte suêde jasjes tot lichtgewicht omslagjassen en parka’s, er is een overvloed aan leuke en trendy jassen om uit te kiezen dit jaar.

Van bomber naar betoverend

Het vliegenier bomberjack krijgt een vrouwelijke update dit jaar met nieuwe kleurencombinaties en materialen die de korte jas perfect maken om te dragen over je zomerse kleding. Fleur je sportkleding op met een sportieve bomber in lichtgewicht nylon, micro-mesh of pure organza. Wees trouw aan de schoolstijl met een tweekleurige bomber met een universiteitsuitstraling. Maak een flirterige minirok of jurk met bloemenprint stoerder met een casual khaki bomber. Draag een bomber van zijde op een avondjurk voor een geraffineerde coole look.

De klassieke biker

Voor een rockchique jas die nooit uit de mode raakt kun je niet om een klassieke biker jas heen. Deze roept onmiddellijk beelden op van rocksterren en rebels en voegt een stedelijke kant toe aan iedere outfit. De traditionele moto jas is erg populair dit jaar, topontwerpers benadrukken de klassieke look met gepolijst zwart leer en metalen details. Voor een frisse benadering van het oermodel kun je ook bikers vinden in bloemenprints en pastel kleuren.

Soepel suêde

Een van dit jaar’s meest trendy stoffen, suêde, wordt veel gebruikt voor zomerse boxy jackets. Het zacht getextureerde materiaal is perfect om een charmante look met een gestructureerd silhouet te creëren. De figuur flatterende boxy vorm biedt je een goede manier om je formele of kantoorkleding een wat meer casual look te geven terwijl je er nog steeds evenwichtig en goed verzorgt uitziet. De strakke stijl voegt ook een gevoel van verfijning toe aan casual kleding zoals jeans, korte broeken en rokken.

Lichtgewicht bedekkers

Als het weer te warm is en je outfit te heet om een jas te dragen dan biedt een lichtgewicht parka, wrap trench of Japanse kimono een koel alternatief. Of je ze nu draagt met een riem, knopen of een rits, je laat ze open en bloot golven in de wind. Lichtgewicht bedekkers zijn erg trendy in dit lente- en zomerseizoen. Zijdeachtige kimono’s of parka’s gemaakt van lichte stoffen als katoen, nylon of transpiratieabsorberende stoffen zijn ideaal voor het hete zomerse weer. Voor trenchcoats werken zachte en soepele materialen als cahmere en leer ook goed, en deze kun je stijlvol tot in de herfst doordragen.

Denim jassen

Geen lente-/zomergarderobe is compleet zonder een denimjas. Duurzaam, chique en comfortabel, het is een stijlvolle basis als het gaat om modieuze casual kleding. De enige regel die je moet volgen als je op zoek bent naar het perfecte denimjasje is dat jouw keuze je unieke persoonlijkheid uitdraagt. Vermijd stijlen die er te generiek of in massa geproduceerd uitzien. Kies een ontwerp in je favoriete kleur, model en afwerking, en je denim jas zorgt ervoor dat je er de komende lente- en zomerseizoenen modieus uitziet.