Zomerse modetrends voor kids.

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer kinderkleding gekocht mag gaan worden. In de kinderkleding collecties van dit seizoen, kun je een keuze maken uit diverse zomerse modetrends. Wil je inspiratie opdoen en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kinderkleding dit seizoen? Hier kun je alles vinden om je verder op weg te helpen.

Eigentijdse en speelse kleding

Het is goed om je te beseffen dat de kindermode steeds meer afgestemd is op de mode voor volwassenen. Daarnaast zijn begrippen zoals eigentijds, speels en vrolijk erg belangrijk dit seizoen. Maar ook het schattige en stoere aspect mogen zeker niet vergeten worden dit seizoen.

Pastel tinten of felle kleuren

Dit jaar voeren de wat rustige kleuren meer de boventoon. Vorig jaar waren het vooral de felle kleuren, maar vandaan de dag zijn kleuren als lichtblauw en lichtroze belangrijk. Maar ook oudgeel, zalm en vaalgroen zijn terug te vinden in het kledingassortiment. Accentkleuren die dit seizoen terugkeren zijn bijvoorbeeld geel, blauw en hardroze. Deze kleuren kun je dan ook veel tegenkomen wanneer je online gaat shoppen. Er zijn ook wel felle kleuren terug te vinden dit seizoen. Dit zijn bijvoorbeeld geel en fel groen. Warme kleuren die gedragen worden zijn rood en bruin.

Trendy prints

Kleding met bloemenprints is dit jaar in de mode voor meisjes. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een jurkje met bloemenprints. Het zorgt ervoor dat je meisje schattig voor de dag komt, omdat een bloemenjurkje toch vooral iets meisjesachtig heeft. De jurkjes met bloemenprints kunnen uitstekend gecombineerd worden met bijvoorbeeld kniebroek of uniformjas. Bloemetjes vind je verder terug op truien, vesten en leggings. Ook dierenprints zijn erg populair dit seizoen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel terug te vinden in de kleding. Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, zebra's en slangen. Je vindt ze terug in onder andere jasjes, broeken en leggings. Uiteraard kun je ze prima combineren met diverse andere kledingstukken. Kinderkleding in de zomer van 2014 laat zich inspireren door Indianen en Japanse kitsch. Ze zijn de inspiratiebron voor kleding van divers pluimage. Diverse motieven van Indianenstammen zijn bijvoorbeeld terug te vinden in weefsel en breisels, zoals t-shirts en truien.

Denim

Denim kan het gehele seizoen door gedragen worden. Het is iets dat nooit uit de mode verdwijnt. Heel vreemd is dat ook niet, want spijkerstof wordt het meest gedragen van alle kleding. Haal daarom diverse denim kleding stukken voor je kind in huis. Dit kunnen broeken, skinny jeans, topjes en shorts zijn. Maar ook overhemden, vesten en jurkjes kunnen uit denim bestaan. De prints die dit seizoen erg belangrijk zijn, zul je ook in de denim kleding volop tegenkomen.

Shirts met bedrukking

Shirts met bedrukking kun je ook prima voor de kids aanschaffen dit seizoen. Kies voor wijde en comfortabele shirts. Voor je kind wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker zich te uiten door het dragen van de shirts met bedrukking. Dit komt vanwege de logo's en prints die er op de shirts te vinden zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor shirts met Justin Bieber of Superman erop bedrukt. De bedrukte shirts kunnen verder voorzien zien van grafisch artwork en coole teksten. De bedrukte shirts zorgen er dan ook voor dat je kind er casual en trendy bijloopt.

Schoenen & accessoires

Natuurlijk mogen de juiste schoenen ook niet vergeten worden. De zogenaamde kinderuggs zijn razend populair. Maar je kunt prima sneakers of laarzen voor je kind kopen. Uiteraard kun je dit prima combineren met denim kleding of juist de fel gekleurde kleding. De slippers passen bijvoorbeeld prima bij chino's en bermuda's. Deze kunnen ook weer gedragen worden in combinatie met diverse andere polo's en shirts. Ook accessoires zijn dit zomerse seizoen erg belangrijk. Veel kledingstukken die je kunt kopen zijn dan ook uitgerust met stiksels, kralen en veren. Maar ook de hoedjes mogen niet vergeten worden. Ze kunnen zowel door meisjes als door jongens gedragen worden.

Voldoende keuzemogelijkheden

Er zijn voldoende keuzemogelijkheden om ervoor te zorgen dat je kind er volgens de laatste modetrends bij zal lopen. Daarmee weet je zeker dat je kind ook dit jaar prima voor de dag kan komen met de kleding die gedragen wordt!