Zonnebrillen die passen bij de vorm van je gezicht.

De must-have accessoire van de zomer beschermt niet alleen je ogen tegen schadelijke UV stralen maar maakt het ook eenvoudig om aandacht en opwinding aan je zomergarderobe toe te voegen. Met zoveel trendy zonnebrillenstijlen om uit te kiezen kun dit jaar je zeker een bril vinden die je persoonlijke stijl laat zien. De echte uitdaging is het kiezen van een bril die past bij de unieke vorm van je gezicht. Gebruik deze tips om een zonnebril te vinden die je gezicht flatteert, je uiterlijk verbetert en die je de hele zomer zonnig en stijlvol houdt.

Wat is de vorm van je gezicht?

Als je niet zeker bent van welke geometrische vorm het beste bij je gezichtscontouren past dan kun je dit het beste bekijken na een douche als je haar nat is. Sta voor de spiegel in de badkamer en kam je haar weg van je gezicht. Als je haar naar achteren zit, pak dan een stuk zeep, en gebruik dit om de vorm van je gezicht op de spiegel over te trekken. Deze eenvoudige techniek moet je een beter beeld van de geometrie van je gezicht geven.

Ovaal gevormde gezichten

Ovale gezichten zijn het breedst bij de jukbeenderen, met een vorm die smaller wordt naar de kaak en het voorhoofd. Bijna ieder type zonnebril past goed bij deze elegante vorm. Actrice Eva Mendes (mevrouw Ryan Gosling) is een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid die een ovaal gezicht heeft. Haar beste look bevatten zonnebrillen met grote monturen en gradiënt glazen die de jukbeenderen te benadrukken. Van Cat Eye en vlinder vormen tot glazen in felle kleuren, texturen of patronen, ovale gezichten bieden tal van mogelijkheden om je individuele stijl te benadrukken.

Vierkant gevormde gezichten

Met een sterke kaaklijn en een breed voorhoofd ziet een vierkant gezicht ziet er het beste uit met een ronde zonnebril die de hoeken verzacht. Popster Selena Gomez laat zien hoe mooi een vierkant gevormd gezicht eruit kan zien met een chique zonnebril. De zangeres heeft de voorkeur voor ronde monturen en donkere lenzen in een breedte die net iets wijder dan haar jukbeenderen valt. Vierkant gevormde monturen moeten worden vermeden, net als versieringen op de pootjes van de bril die het gezicht wijder doen lijken.

Rond gevormde gezichten

Gekenmerkt door brede jukbeenderen, een klein voorhoofd en een ronde kin, vragen rond gevormde gezichten een zonnebril die definitie en dimensie toe voegt aan de zachte lijnen. Flatterende looks bevatten glazen met rechthoekige monturen of stijlen met contrasterende bruggen die de aandacht opeisen. Kijk voor een on-trend look naar de stijl van model Chrissy Teigen, die regelmatig klassieke aviators draagt met wijde monturen en glazen die net boven de jukbeenderen vallen.

Hartvormige gezichten

Gedefinieerd door een groot voorhoofd, smalle kaaklijn en kleine kin hebben hartvormige gezichten een delicate look die ze ideaal maakt voor een zonnebril zonder rand of bril met een metalen montuur. Zoals zangeres Taylor Swift keer op keer bewijst, alhoewel, Cat Eye ontwerpen en andere retro stijlen er ook aantrekkelijk uit kunnen zien. De grootte is het meest belangrijke aspect om in gedachten te houden als je een zonnebril voor een hartvormig gezicht wilt kopen. Vermijd te wijde monturen of oversized glazen die ervoor zorgen dat je kin lijkt te verdwijnen.

Stijl tips & tricks

Of je nu een ovaal, vierkant, rond of hartvormig gezicht hebt, de geometrische vorm van je gezicht is niet de enige factor waarmee je rekening moet houden als je een zonnebril kiest. Je botstructuur, huidskleur, lijn van je wenkbrauwen en zelfs de positie en de grootte van je oren is ook belangrijk. Gebruik contrast om de gehele look te balanceren. Probeer stijlen die aandacht toevoegen aan subtiele contouren of die hoekige lijnen verzachten. De juiste zonnebril zal eventuele gebreken verminderen en je beste eigenschappen op de voorgrond zetten.