Zonnebrillen trends voor dames.

De zomer komt er weer aan en de zon laat haar warmte weer voelen: tijd voor een nieuwe zonnebril! Naast de praktische kant en de veiligheid bij bijvoorbeeld het autorijden zijn zonnebrillen natuurlijk vooral een trendy fashion statement. Doorkijkglazen, opvallende kleuren en prints of een tijdloze klassieker? We hebben hier de trends voor je op een rijtje gezet om te slagen voor een mooie dames zonnebril.

Zonnebrillen? Kijk er doorheen

Helemaal in en razendpopulair in de zomer van 2014 zijn de doorkijk zonnebrillen. Iets sneller gezegd heten dit ook wel de 'see through'-glasses, waarbij de naam het al zegt: je gluurt er niet alleen makkelijk door naar buiten, maar anderen ook in jouw ogen naar binnen! Deze zonnebril heeft een zonnewerend laagje, wat we uiteraard mogen verwachten van een goed model. Maar waar een 'normale' en 'bekende' zonnebril meestal van een donkere tint is voorzien, is deze zonnebril lekker 'open'. Een perfecte manier om door je zonnebril naar mede-terrasgangers te kijken... en hen te laten kijken naar jou!

Groot, klein?

Het is eigenlijk een eindeloze trend-discussie. Wat is beter: groot of klein? Waar übergrote zonnebrillen eerdere zomers helemaal hip waren, lijkt de grote zonnebril nu toch echt een beetje op de achtergrond te zijn gekomen. Kleinere brillen met felle kleurtjes bijvoorbeeld maken de blits in de zomer van 2014. Katy Perry bijvoorbeeld is een groot fan van deze zonnebrillen. Grote zonnebrillen kunnen best, en worden dan ook nog vaak gedragen, maar wil je bij de mode van 2014 blijven, dan kies je liever voor een middelmaatje of een klein model. Het is een cliché, maar die zijn dan ook vaak waar: less is more!

Panterprintjes

Het lijkt tijdloos, of komt het gewoon omdat de trend iedere keer weer terug komt? We hebben het natuurlijk over de panter- en tijgerprintjes! De vlekjes, streepjes en kleurverlopen zie je weer volop terug in de zonnebrillen van de komende zomer. Dierenprintjes kunnen weer helemaal en daarom is een zonnebril met panterprint dit jaar beslist een goede keuze. Een sexy en verleidelijke look en toch zo classy en elegant: dat heeft een zonnebril met een dierenprintje. En ze zijn er volop in de zomer van 2014!

It's all about colors!

We noemden het net al: kleurtjes! Dit jaar gaan de trends over kleurtjes. Felgroen, felgeel, felrood, fel... feller felst! De kleurtjes zijn overal te vinden en zo ook in de zonnebrillenwereld. Mooi omlijste brilglazen met spetterende, opvallende en zomerse kleuren: het is het helemaal de komende zomer. Of je nu gaat voor een origineel en uniek model, of juist voor de basic, classy bril: vergeet er niet één met kleur en passie te kiezen, want daar gaat de komende zomer helemaal over.

Basic kan altijd

Natuurlijk, het is gemakkelijk, maar de basic bril mag absoluut niet ontbreken aan het lijstje zonnebrillentrends. Het is tijdloos, het is neutraal en het we kennen ze allemaal. Maar... wacht, dat wil niet zeggen dat de basic zonnebril minder waard is! Iedere vrouw moet over minstens één basic zonnebril beschikken, zo vinden wij. En we zijn niet de enige! Een mooie sexy, elegante of neutrale zonnebril in het zwart of bruin doet het bijvoorbeeld altijd goed. Niet te grote glazen en niet te klein. Een klein merkje, een printje of een leuk detail is altijd vrouwelijk. Maar een basic, zwarte zonnebril mag ook zo basic zijn als het maar kan. Het grote voordeel? Je hebt een zonnebril die altijd, overal en op ieder moment kan. Dát is de kracht van basic!

Klassiek, maar stijlvol

Het zal altijd een klassieker blijven. De pilotenbril! Hij is sexy, past altijd en staat iedereen. Er zijn meerdere modellen van te vinden, verkrijgbaar in verschillende kleuren. En dat betekent natuurlijk... voor iedere outfit één! De pilotenbril is de komende zomer te spotten in de collectie van veel grote, populaire merken en dat zegt wat. Namelijk, dat de pilotenbril het na al die jaren nog steeds even goed doet! Haal je pilotenbril dus weer van het sieradenplankje of uit de kast, of ga voor een nieuw exemplaar - want zeg nou zelf, van pilotenbrillen kun je er toch nooit teveel hebben?

Cateye, lieflijk als een kitty

Ook de cateye heeft haar comeback gemaakt. De bril met de hoogopstaande hoekjes, relatief grote glazen en meestal terug te vinden in het bruin of zwart. Maar ook het panterprintje als hierboven genoemd of in de meest vrolijke, felle kleurtjes doet het perfect in combinatie met de kracht van de toffe cateye-bril. Met deze bril worden een ieders ogen groot, lief en aantrekkelijk. Een prachtige bril voor op het strand, aan het terras, in combinatie met een mooie outfit of een jas... Mixen en matchen kan ideaal met deze bril en dat maakt haar waarschijnlijk nog altijd even populair. De cateye-bril - of ook wel de miss butterfly genoemd - maakt een lieflijke én verleidelijke indruk tegelijk. Een bril als een kitty!