Bhs.

Er zijn maar weinig kledingitems die zo belangrijk zijn voor een outfit, als een goed zittende bh. Bh's bieden zowel support als stijl, waardoor ze voor een groot deel definiëren hoe je jezelf elke dag aan de wereld laat zien. Gelukkig zijn er enorm veel verschillende soorten bh's. Of je nu een jurk draagt met een diepe V-hals, of een bijna doorzichtig T-shirt: met de verschillende modellen, soorten en maten die je vandaag de dag kunt vinden, is er voor elke outfit een perfecte bh.

De evolutie van de moderne bh

Er worden al duizenden jaren kledingstukken gebruikt om borsten op hun plek te houden, te verstoppen, of juist op te laten vallen. De linnen doeken die in de 13e eeuw in Oostenrijk verschenen, met cups en bandjes, waren één van de eerste voorlopers van de moderne bh. Oorspronkelijk werd de bh ook wel een 'brassiêre' genoemd — naar het Franse woord voor dameshemden — en begin jaren '20 werden bh's razend populair in het westen.

Van de flapper-girls in de jaren '2- tot de pin-up meisjes van de jaren '50: bh-stijlen reflecteren vaak de percepties die men op dat moment heeft over hoe het ideale vrouwelijk lichaam eruit zou moeten zien. Ook moderne innovaties wat betreft het ontwerp en de constructie van bh’s, zoals bijvoorbeeld de introductie van voorgevormde bh’s in de jaren ‘2000, zijn erg belangrijk geweest voor ontwikkelingen op het gebied van bh's.

Bh-stijlen van het moment

Momenteel is er steeds meer vraag naar ontwerpen die het natuurlijke figuur van de vrouw benadrukken, in plaats van te verstoppen. Lingerie bedrijven hebben nu meer maten en stijlen in hun collectie opgenomen dan ooit tevoren. De opties variëren van leuke bralettes die ook als topje kunnen worden gedragen, tot sport bh’s die specifiek gemaakt zijn voor comfort en performance.

Wat betreft de trends, worden er minder bh’s gemaakt die zoveel mogelijk huid blootgeven. Balconette modellen, die de borsten liften zonder ze op oncomfortabele wijze samen te duwen, zijn bijvoorbeeld een prettig alternatief. Naadloze t-shirt bh’s worden ook weer steeds populairder. Om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien, kun je kiezen voor een nauwsluitende bh die perfect aansluit op je huidskleur. Door de zachte vorm en comfortabele support, zijn deze bh’s erg fijn voor onder je normale outfit.

Schattige lingerie

Naast alle praktische zaken, wil je soms ook gewoon een bh die echt een fashion statement maakt. Dit jaar zijn bh’s waar je jouw eigen stijl in kwijt kan echt een must, vooral nu de nadruk ligt op doorzichtige materialen en diepe decolletés. Van minimalistische ‘plunge’ bh’s tot push-up modellen: er is genoeg lingerie waarmee je je decolleté extra in de schijnwerpers kan zetten.

Het belangrijkste thema van de lingerie van dit jaar, is het verfijnde element hiervan. Bh’s met een klein stukje kant of borduursel zijn erg trendy. Er zijn dit jaar ook veel bh’s met lichte kleurencombinaties te vinden, in tegenstelling tot de felle kleuren van de vorige seizoenen. Ook ontwerpen met opvallende horizontale details, zoals kanten bandjes om de boezem heen.

Of je nu een bh zoekt die bij je off-the-shoulder jurkje past, of één om je partner mee te verleiden; met het brede aanbod van dit seizoen, is het niet lastig om de ideale bh te vinden. Dit is het perfecte moment om je collectie uit te breiden, zodat je voor elke gelegenheid altijd de juiste bh hebt.