Biker jacks.

Ze zijn praktisch, passen overal bij en blijven altijd trendy: biker jacks horen in iedere kledingkast thuis. Dit iconische jasje, dat door iedereen wordt gedragen — van filmsterren en modellen tot echte motorrijders — heeft een 'cool factor' die onweerstaanbaar is. De laatste jaren zijn er veel meer verschillende soorten biker jacks op de markt gekomen, waardoor er enorm veel opties zijn om je eigen stijl uit te kiezen. Zorg dat je de laatste, vernieuwende modellen van deze klassieker niet mist.

Origine van het biker jack

Militaire biker jacks waren, dankzij twee wereldoorlogen en alle films waar ze in voorkwamen, al snel gewilde mode items. Door het stevige materiaal, waren de jasjes ook al snel populair onder motorrijders. In 1928 werd het eerste biker jack dat ontworpen was voor Harley Davidson direct een hit. Vernoemd naar de favoriete sigaar van de ontwerper, bood het "Perfecto" jack met haar industriële leer veel bescherming van ongelukken die onderweg konden gebeuren. In de film "The Wild One" (1953) droeg Marlon Brando een Perfecto, waardoor het biker jack symbool kwam te staan voor opstandige tieners.

Hippe variaties

De biker jacks van vandaag de dag, ook wel bekend als motorjasjes, zijn in alle vormen en maten te krijgen. Van doorgestikte versies met borduursels en grafische afbeeldingen: ontwerpers geven graag hun eigen draai aan het iconische jasje. Of ze nu 'oversized', versierd met decoraties zijn, of gemaakt van contrasterende materialen: alle aandacht is momenteel gericht op de mouwen van het jack. Als het op kleur aankomt, is vooral lichtroze een populaire kleur. Ook diepe kleuren als donker bordeauxrood, doen het goed.

Rentree stoere jasjes

Ook het klassieke zwarte biker jack is momenteel weer populair. Met authentieke details zoals gespjes, riempjes en diagonale ritsen, ziet elke outfit er net iets stoerder uit. Doordat het traditionele jasje nu ook in andere pasvormen te krijgen is, zijn er veel modieuze opties beschikbaar. Met een strakkere pasvorm en kortere lengte, worden de vrouwelijke rondingen benadrukt. Een 'cropped' jasje kan daarentegen makkelijker zijn om te combineren met andere items uit je kledingkast.

Als je nu net naar dat ene kledingstuk op zoek bent waarmee je je stijl naar een hoger niveau tilt, kun je je voordeel doen met de veelzijdigheid van het biker jack. Voor een hippe avond uit, kun je het jasje gewoon over je kantoorkleding heen dragen. Voor een stoere, speelse look die toch ook formeel is, kun je het jasje combineren met een vrouwelijk cocktailjurkje. Of je nu iets leuks gaat doen met vriendinnen of staat te dansen in een rock club: het kan niet misgaan met een hip biker jack.