Blouses met lange mouwen.

Een blouse met lange mouwen is een van de garderobe-items die door de tijd heen in de mode blijft door aanpassingen in stijl en functie, om aan te sluiten bij de huidige mode. In een periode waarin mode steeds meer over het uiten van individualiteit gaat dan om het volgen van modegrillen, neemt de variatie in blouses met lange mouwen sneller toe dan ooit tevoren. De stijlvolle opties van vandaag reiken van tijdloze klassiekers tot ontwerpen die de grenzen verleggen op het gebied van vormen, uitsnijdingen en materialen. Het is de veelzijdigheid van blouses met lange mouwen die ze tot zulke gewilde mode-items maken.

De stijlvolle geschiedenis van blouses met lange mouwen

Voor het einde van de 19e eeuw werden blouses met lange mouwen voornamelijk beschouwd als boerenkleding. Net als vele van de items die vrouwen vandaag de dag dragen, raakten ze voor het eerst in de mode tijdens de late Victoriaanse tijd, toen vrouwen begonnen te werken. Meestal werden ze gedragen met effen rokken, waarna de simpele blouses met lange mouwen snel leidden tot shirts versierd met kant en borduursels. Nieuwe soorten kragen, lengtes en afwerkingsdetails werden tijdens de 20e eeuw geïntroduceerd. Vandaag vallen alle blouse-achtige tops met lange mouwen onder de categorie.

Blouses met lange mouwen die je moet hebben

Als het gaat om blouses met lange mouwen die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben, staat een wit shirt met knoopjes bovenaan de lijst. Of je hem nu in een rok stopt of open draagt op een spijkerbroek, dit klassieke ontwerp past bij vrijwel alles in je garderobe. Ook een loszittende blouse met lange mouwen is een must-have. Een beetje extra volume flatteert het figuur en voegt een hint van zorgeloze zelfverzekerdheid toe aan iedere outfit. Het is ook een slim idee om blouses van variërende lengtes te kopen. Een lange blouse is perfect om in laagjes te dragen over alledaagse broeken en rokken. Een afgeknipt model geeft je verfijnde broek een flirterige afwerking.

Wat is nieuw en hip

Om in de mode te blijven, kies je voor een blouse die kan dienen als de ster van je outfit. Dit jaar zijn blouses met gekruiste voorkanten, oversized das-details en opvallende mouwen helemaal in de mode. Samen met hakken met riempjes en een chique handtas is een zwarte blouse, afgewerkt met kant een elegante optie voor nachten in de stad. Strikken zijn letterlijk groots dit seizoen, door volume toe te voegen terwijl de aandacht wordt gericht op je gezicht. Lange, gepofte of dubbel-gezoomde mouwen zijn ook een duidelijke trend. Als je liever een klassiek design hebt, kies je voor een gestreepte, gestipte of tweekleurige blouse met vloeiende stof. Maak gebruik van accessoires, zoals riemen, sjaals en sieraden, om je tijdloze stijl up-to-date te houden.