Cocktailjurken.

Of je nu naar een bruiloft receptie gaat, een personeelsfeest of een leuk diner tijdens de feestdagen: een stijlvolle cocktailjurk is een must. Cocktailjurkjes, korte jurkjes die ontworpen zijn voor speciale gelegenheden, zijn de perfecte keuze als je een formele outfit wil die er niet saai of oubollig uitziet. De huidige collectie aan cocktailjurkjes biedt alles van vrouwelijk en netjes tot sensueel en flirty — en zijn dus allesbehalve saai.

Het ontstaan van cocktail couture

Cocktails bestonden al rond 1860, maar het werd pas begin 20ste eeuw sociaal acceptabel voor vrouwen om ze te drinken. Aanvankelijk was het deelnemen aan de drankjes die voorafgingen aan het diner een echt mode dilemma voor de modieuze vrouw. Avondjurken waren iets te formeel. Daardoor werden cocktailjurkjes ontworpen, waarmee vrouwen op stijlvolle wijze van de overgang van dag naar nacht konden genieten.

Door de intieme setting van een cocktailfeestje, was het belangrijk om een jurk te kiezen die bij de gelegenheid paste. Een wijde jurk zou hier niet mooi bij staan. Vanaf de jaren '40 begonnen ontwerpers als Christian Dior cocktailjurkjes een belangrijke plek te geven binnen hun haute couture collecties. Dankzij hun creatieve flair, werd het jurkje al snel ook geaccepteerd als formele kleding.

Trends binnen cocktailjurkjes

Vandaag kunnen cocktailjurkjes naar verschillende gelegenheden worden gedragen. Aangezien ze vaak de mooiste, meest elegante jurkjes in je garderobe zijn, dragen ze zeker ook je persoonlijke stijl uit. Gelukkig is het niet moeilijk om een cocktailjurk te vinden waarbij je je eigen smaak tot uiting kan laten komen.

Schattig kant. Kanten details die in de stof zijn verwerkt, vormen één van de grootste trends als het op cocktailjurkjes aankomt. In plaats van drukke bloemenpatronen, kun je beter zoeken naar jurkjes met kant in geometrische vormen; dit is een goede vervanging van doorschijnende stofjes.

One-shoulder stijl. Voor een variatie op de strapless cocktailjurk, kun je voor zowel formele als semi-formele gelegenheden ook kiezen voor een 'one-shoulder' jurk. Hiermee kun je wat blote huid laten zien, zonder dat het té wordt.

Opvallende kleuren. Van diep bordeauxrood tot vol goud: de kleur van je cocktailjurk kan je hele stijl definiëren. Met een minimalistisch jurkje in een trendsettende kleur, zet je jezelf in de schijnwerpers.

Maak je outfit af

Als je het mooiste jurkje in je kast aantrekt, moeten ook je accessoires hier prachtig bij passen. Bij cocktailjurkjes met simpele pasvormen kun je kiezen voor in het oog springende accessoires, zoals een opvallende ketting of lange oorbellen. Een handtas die net iets te groot is, zal juist afleiden van je outfit. Kies daarom liever voor een kleine clutch. Maak je outfit af met perfect verzorgd haar, een mooie manicure en een chic paar hakken.