Crop Tops.

Het brede aanbod aan crop tops dat dit jaar verkrijgbaar is, heeft één ding gemeen: Allemaal zijn ze kort genoeg om iets van het middenrif bloot te geven. Naast deze buik-ontblotende eigenschap, is alles mogelijk. De selectie van dit seizoen reikt van atletische kleding dat is gemaakt om tijdens het sporten op de plaats te blijven tot blouse-achtige, flirterige ontwerpen versierd met pailletten. Of je nu je alledaagse kleding een extra cool-girl-look wilt geven, of op zoek bent naar de perfecte top voor op een date, je zal crop tops vinden voor iedere gelegenheid.

Oorsprong van de moderne crop top

Van de Indiase bloesjes die onder traditionele sari’s werden gedragen tot de “bedlah” die door buikdanseressen uit het Midden-Oosten werden gedragen, crop tops gaan al honderden jaren mee. In het westen raakten de afgeknipte tops in de mode als vrijetijdskleding in de jaren 1940, gedeeltelijk omdat het materiaal schaars was in de Tweede Wereldoorlog. Het duurde echter tot de aerobics-rage van de jaren 1980 totdat de crop tops pas echt werden geaccepteerd door het publiek. Sindsdien hebben popsterren als Britney Spears en Taylor Swift geholpen om te zorgen dat de crop top niet meer uit de mode raakt.

Gemaakt voor jouw figuur

Crop tops zijn onder te verdelen in twee basiscategorieën. Er is een breed aanbod aan crop tops die gemaakt zijn voor sportactiviteiten, en er is een nog breder aanbod aan tops die zijn ontworpen voor niet-atletische activiteiten. Ook kruisingen tussen de twee zijn te verkrijgen. Het is bijvoorbeeld in de mode om een sporttop te dragen onder een sexy, doorzichtige blouse. Als het gaat om de meest modieuze ontwerpen, dan speelt de afsnijding van de top een rol. Ontwerpers richten zich op tops die minder huid laten zien dan hun tegenpolen in de sportkleding. Dit is een flatterende afwerking, die ervoor zorgt dat je niet langer keiharde buikspieren nodig hebt om de trendy tops te kunnen dragen.

Trendy variaties

Van sweaters en T-shirts tot wikkeltops die aansluiten bij je figuur, zo’n beetje alle tops die je je kunt voorstellen zijn nu verkrijgbaar in een afgesneden variant. Bedekt met pailletten of afgewerkt met opvallende mouwen, de sterren van de collectie van dit jaar gebruiken de laatste modetrends. Opvallende modellen zijn crops met hoge en lage zoomlijnen, abstracte prints of versieringen zoals franje. Ook kruisende afsnijdingen die de aandacht richten op je gezicht en hals door een V-hals te creëren, zijn populair. Voor het sporten geven tops met dikkere schouderbanden en een dikke band om je taille je een modieuze manier om extra ondersteuning te krijgen.

Als je gaat winkelen voor crop tops, moet je je favoriete kledingstukken in gedachten houden. Sommige ontwerpen passen perfect bij trendy broeken met een hoge tailler. Andere passen goed bij losse rokken, fietsbroekjes of op maat gemaakte jasjes. Met zoveel beschikbare opties dit jaar, wil je er zeker van zijn dat je een crop top hebt om iedere outfit af te maken.