Galajurken.

Het uitkiezen van de perfecte galajurk is een opwindende, maar moeilijke taak. Bij het bijwonen van de meest belangrijke sociale gelegenheid van het jaar, is het belangrijk dat je kiest voor een jurk die jou comfortabel laat voelen. Ook wil je dat je selectie er stijlvol en modieus uitziet, met een stijl die je niet laat blozen als je de galafoto’s later terugziet. Dat is veel gevraagd van één enkel kledingstuk, maar het brede aanbod van galajurken die dit jaar beschikbaar is, maakt alles mogelijk. Ga lekker zitten, ontspan en geniet van het ontdekken van de mogelijkheden!

De oorsprong van het gala

In de Verenigde Staten begon de traditie van het houden van schoolfeesten op het college. In de jaren 1890 werden de eerste gala’s al gehouden op Amerikaanse colleges. Middelbare scholen namen dit feest al snel over, om de examenstudenten hun afstuderen te laten vieren. Voor vele tieners is het gala de eerste keer dat ze zich formeel kleden voor een volwassen sociale gelegenheid. De opwinding en het drama dat plaatsvindt bij het gala heeft tientallen boeken, tv-series en films geïnspireerd. Deze blootstelling heeft geholpen om gala’s populair te maken in landen over de hele wereld.

Hippe galajurken

In de afgelopen jaren hebben de outfits die als geschikt worden gezien voor gala’s, zich uitgebreid tot alle soorten formele kleding, van japonnen tot op de vloer tot minijurken. Binnen de goedgekeurde stijlcode van iedere school zijn er vele opties die jou je persoonlijke stijl laten uitdrukken. Hier zijn een aantal van de meest hippe, stijlvolle ontwerpen van het jaar:

Bodycon schoonheden. Een lange jurk is perfect om een slank figuur te laten opvallen, waardoor bodycon jurken van elke lengte een populaire keuze zijn. Onder de hippe stijlen vallen strapless ontwerpen, gepresenteerd in glimmende, metalen afwerkingen zoals regenboogpailletten. Opvallende riemen, schoenen en sieraden maken deze gestructureerde jurken helemaal af.

Kanten vestjes. Een vestje van gaas of kant geeft een gevoel van volume, zonder de jurk te verzwaren met lagen aan zware stof. Ook doorzichtige vestjes geven je uiterlijk een flirterige hint, zonder teveel huid te laten zien. Voor het beste resultaat houd je je accessoires simpel en elegant, om de luchtigheid van de lichte vestjes te versterken.

Opvallende schouders. Het is geen verrassing van jurken zonder bandjes en ontwerpen met één schouder in de mode zijn dit jaar. Galajurken met blote schouders of versieringen trekken de aandacht naar je frisse, jonge gezicht. Ze zijn de perfecte optie als je de aandacht niet wilt richten op je figuur. Maak de look af met een paar hoge hakken.

Flower Power. Van motieven over de hele jurk tot perfect geplaatste accenten, gebloemde galajurken zijn in overvloed aanwezig dit jaar. Opvallende ontwerpen variëren van vloeiende maxi-jurken bedekt met geborduurde bloemen tot nauwsluitende jurkjes met gebloemd kant. Een opvallende ketting of een paar hippe, hangende oorbellen geven deze vrouwelijke stijlen een verfijnd, volwassen uiterlijk.