High waist jeans.

Als er één ding is wat alle goede spijkerbroeken gemeen hebben, is het wel dat ze flatteus zijn en perfect op jouw lichaam aansluiten. Dankzij de aantrekkelijke collectie aan high-waist jeans van dit jaar, is het nu nog makkelijker om een stijl te vinden die jouw pluspunten benadrukt en waar je minder blij mee bent juist minder op laat vallen. Of je nu een smallere taille, langere benen of een stevige derriêre wil — high-waist jeans bieden voor ieder wat wils. Er zijn enorm veel modellen, kleuren en afwerkingen te vinden, waardoor je zeker een broek zal vinden die perfect bij jouw lichaam past.

Historie hoge tailles

De eerste massageproduceerde spijkerbroeken voor vrouwen, met een hoge taille en rechte pijpen, waren vrij identiek aan de ontwerpen voor mannen. De 'borrowed-from-the-boys' look was vooral populair in de jaren '50, toen jonge mensen deze jeans droegen als teken van rebellie. Tijdens de tegencultuur van de jaren '60 waren lage tailles juist 'in', maar tijdens jaren '80 gingen de tailles weer omhoog.

In de jaren '90 veranderden de modetrends weer en werden jeans met een hoge taille vooral uitgemaakt voor suffe 'mom jeans'. Het probleem lag echter niet bij de hoge taille, maar bij het complete gebrek aan het juiste, flatteuze kleermakerswerk. Behalve de hoge taille, lijken de high-waisted jeans van tegenwoordig totaal niet op de 'mom jeans' van de vorige eeuw.

De wedgie-fit

Als je jeans zoekt die je figuur complementeren, is de eerste prioriteit om te zorgen dat het materiaal goed aansluit op je taille en billen en dat hier geen bobbels te zien zijn. De jeans zouden er vanuit elk gezichtspunt goed uit moeten zien en goed moeten passen, of je nu staat, zit of wegloopt. Doordat ze je aan de voorkant slanker maken en aan de achterkant perfect op je lichaam aansluiten, zullen high-waist jeans met een wedgie-fit ervoor zorgen dat je billen gelift worden en je buik slanker lijkt.

High-Waist trends

Het high-waist model past bij verschillende soorten jeans — van baggy spijkerbroeken met wijde pijpen tot super skinny jeans. Hier een aantal modieuze opties waar je uit kunt kiezen, als je voor de must-have jeans van dit jaar gaat shoppen:

Stijlvolle spoeling. De kleur, spoeling en afwerking van de high-waist jeans, bepalen hoe de look er uiteindelijk uit komt te zien. Kies voor een donkere spoeling of een diepe, zwarte tint om je heupen kleiner te laten lijken. Faded of 'distressed' afwerkingen zien er vrij nonchalant uit. Draag de jeans met een leren jack voor een stoere outfit, of ga juist voor een flirty look met een zijden kamizool of bralette.

Kick Flare Jeans. Jeans met smalle pijpen die weer wat langer worden aan de onderkant, laten je benen nog eens extra lang lijken in combinatie met een high-waist ontwerp. Je kunt zowel 'cropped' flare jeans als jeans tot aan de enkel vinden. Met kick flares gaat er extra veel aandacht naar je schoenen, waardoor ze ideaal zijn als je een paar designer schoenen wil dragen.

Perfecte combinaties. Of je nu voor een kick flare model of een ander model gaat: high-waist ontwerpen komen het best tot hun recht met een ingestopt topje of truitje. Met een witte blouse kun je makkelijk een chique outfit samenstellen. Ook korte topjes en truitjes die wat huid blootgeven zijn een stijlvolle optie. Maak je outfit af met de juiste accessoires die de gestroomlijnde look accentueren en af maken.