Lange rokken.

Met de definitie ‘rok die voorbij je knie gaat’, spelen lange rokken de hoofdrol in de kledingcollecties van dit jaar. De hedendaagse mode heeft het klassieke kledingstuk omgetoverd tot iets dat fris en nieuw aanvoelt. Van strakke midi-rokken tot vloeiende maxi-rokken, ontwerpers hebben de kunst van het maken van lange rokken goed onder de knie gekregen. Details als gelaagde zoomlijnen, gevouwen plooien, inkepingen en zorgvuldig geplaatste panelen laten deze nieuwe ontwerpen je passen als een droom. Strakke omlijningen heersen dit jaar. Of je nu kiest voor heldere en luchtige, of juist voor sobere en verfijnde rokken, de lange rokken van dit seizoen zijn gevormd om je stijl extra kracht te geven.

De modieuze wedergeboorte van lange rokken

In de westerse cultuur begonnen de zoomlijnen steeds hoger op te trekken toen vrouwen in de Industriële Revolutie begonnen te werken. Na de minirokjesgekte in de jaren ’60, leken de zoomlijnen alleen maar weer omlaag te kunnen gaan. De mode-elite beweerde dat lange rokken de volgende grote trend zouden worden, maar vrouwen protesteerden tegen de lompe, kuitlange rokken die over de catwalks paradeerden. Gelukkig is dit allemaal veranderd. Of ze nu tot onder de knie vallen of tot op de enkels, de hedendaagse lange rokken zijn ontworpen om je figuur te flatteren.

Trendy variaties

De groeiende populariteit van lange rokken reflecteert een opkomende trend in de richting van kleding die je comfort en zelfverzekerdheid versterkt. Het brede aanbod van beschikbare ontwerpen maakt het je gemakkelijk om een rok te vinden dit bij jouw stijl past, voor iedere gelegenheid. Houd deze top-trends in gedachten als jij jouw rok gaat kiezen:

De nieuwe maxi. Als het gaat om hippe zoomlijnen, dan zijn enkellange rokken de leiders van de roedel. De langere lengte doet je figuur langer lijken, terwijl de spotlight op je schoenen wordt gericht. Draag ze met hakken met riempjes of met chique laarsjes om de look geheel in stijl te houden.

Ontspannen vormen. Of je nu kiest voor een zachte A-vorm of een rondom-de-heupen-stijl, een luchtige omlijning geeft lange rokken een gevoel van zelfverzekerdheid. Kies een ontwerp met pastelkleuren of bloemenprintjes om je look een vrouwelijke tint te geven. Een sweater of blouse tot op je middel versterkt deze zorgeloze stijl.

Powerrokjes. Als een stijlvol alternatief voor het powerpak, kunnen fijn afgewerkte lange rokken de perfecte toevoeging zijn voor je kantoorgarderobe. Een structureel materiaal zoals leer of wol, legt de focus op goede omslagen, geborduurde zomen en strakke plooien. Maak de outfit af met een goed passend jack en chique pumps.

Textuurdrama. Van kant en leer tot glimmende metalen stoffen, textuur verandert lange rokken in mode-items waarmee je een statement kunt maken. Voor formele gelegenheden kun je deze stijlvolle looks aanvullen met je beste ontwerperstas, schoenen en sieraden. Een paar enkellaarzen en een zachte sweater is alles wat je nodig hebt voor een alledaagse look.