Overknee laarzen.

Sommige winkeliers zijn ietwat verbaasd over de groeiende populariteit van overknee laarzen, aangezien veel modellen uitverkocht zijn zodra ze in de winkel liggen. Er zijn verschillende redenen waardoor deze overknee schoenen ineens bovenaan het verlanglijstje van elke fashionista staan. Het feit dat het hierdoor lijkt alsof je benen veel langer zijn, helpt natuurlijk ook mee. Daarnaast zijn overknee laarzen één van de hipste trends van dit seizoen, dankzij de materialen die perfect op het lichaam uitsluiten, creatieve modellen en frisse designs.

De oorsprong van overknee laarzen

In middeleeuws Europa, konden courtiers met hun korte jasjes en strakke broeken aan iedereen hun gespierde, mannelijke benen laten zien — maar dit bood weinig bescherming tijdens het paardrijden. Overknee laarzen verschenen voor het eerst in de 15r eeuw, als handige oplossing voor modieuze ruiters. De lange paardrijlaarzen waren ook handig om een klein flesje in te verbergen. Waarschijnlijk werd de term “bootlegging” hiervan afgeleid.

Ondanks dat vrouwen deze paardrijlaarzen af en toe ook droegen, werden ze pas in de jaren ’60 van de 20ste eeuw echt populair in de modewereld. Tijdens de Swinging Sixties werden leggings en kousen ontworpen waar geen kousenbanden nodig bij waren, waardoor de zoomlijn een stuk de lucht in kon. Om nog meer nadruk te leggen op de benen, werden overknee laarzen de perfecte schoenen om te dragen met minirokjes en korte jurkjes.

Fijne materialen

Doordat er in de 20ste eeuw stretchmaterialen werden ontwikkeld, zitten de overknee laarzen ook lekker en sluiten ze perfect aan op het lichaam. spandex tot stretch leer en vinyl: dankzij deze nieuwe materialen kunnen designers laarzen ontwerpen die de hele dag heerlijk blijven zitten. Tegenwoordig zijn ook trendy stoffen zoals zacht suêde en fluweel erg in trek. Andere opties variëren van echt leer tot faux slangenleer.

Flatteus voor het figuur

Het geheim van een chique look met overknee laarzen, ligt in het kiezen van een outfit die bij je lichaamstype past. Als je lang bent, zal een minirokje of jurkje dat ruimte creëert tussen de zoom en de laarzen je postuur benadrukken. Voor petite vrouwen, is het een goed idee om de laarzen te dragen met een paar skinny jeans. Als je de laarzen als vollere vrouw bijvoorbeeld samen draagt met een maxi jurkje en een sexy split, kun je al je rondingen benadrukken.

Opvallende designs

De klassieke overknee laarzen die gemaakt zijn van leer blijven misschien het populairst, maar de nieuwste, hippe designs die momenteel beschikbaar zijn, verdienen de meeste aandacht. Ontwerpen met naden, plooien of vouwen rond de knieën, zorgen voor een nonchalante look. Ze zijn vooral aantrekkelijk als ze gemaakt zijn van zachte stoffen, in matte kleuren. Ook laarzen met veters achter de knieën, zijn momenteel ontzettend populair.

Zoals met alle hippe schoenen, zien overknee laarzen er vooral goed uit als ze bij jouw persoonlijke stijl passen. Van laarzen met torenhoge hakken die lange benen accentueren, tot designs met kant of ruches: er zijn zoveel variaties, dat er zeker ruimte zal zijn in je kast voor meer dan één paar overknee laarzen.