Petten.

Van baretten en beanies tot baseball caps: petten zijn er in alle vormen, soorten en maten. Binnen de modewereld is het dit jaar vooral de baseball cap, waar alle aandacht naar uitgaat. Ook bij top-ontwerpers als Gucci, Chanel en Balenciago is de baseball cap volop te zien op de catwalk. Celebs als Rihanna, Cara Delevingne en Kendall Jenner zijn ook verschillende keren gespot met een baseball cap op. Deze petten zijn onwijs populair onder de modieuze vrouwen van tegenwoordig.

Van mutsjes tot baseball pet

In de tweede helft van de 19e eeuw, tijdens het Victoriaanse tijdperk, droegen dames mutsjes met een extra lange klep aan de voorkant, om hun lichte huid van de zon te beschermen. In 1860 begon het Brooklyn Excelsior honkbalteam ook dit soort mutsjes te dragen. Dankzij een kortere klep zorgde het mutsje ervoor dat de zon niet langer in de ogen scheen, zonder dat het zicht hierdoor belemmerd werd. In 1959 introduceerde de New Era Cap Company een voorgevormde pet met een harde klep. Sindsdien is dit de officiële pet geworden van de Amerikaanse honkbalteams.

De perfecte combinatie

Dankzij de verstelbare pasvorm, klep die tegen de zon beschermt en het sportieve uiterlijk, combineert de baseball cap praktische functionaliteit met een simpele, stijlvolle look. Deze pet is ook een echte must-have voor bad-hair days! De baseball cap straalt een soort modieuze nonchalance uit. Hoeveel trends je ook combineert in één outfit; de baseball cap geeft hier een soort speelse draai aan. Zelfs met een designer logo erop, komt de baseball cap nooit arrogant over.

De laatste trends

Op gebied van high-fashion baseball caps, combineren top ontwerpers de pet met zowel formele als semi-formele kleding. Bij Gucci’s resort show droegen de modellen baseball caps met pailletten, in combinatie met lange jurken. Chanel’s 'plaid caps' zijn uitgevoerd in dezelfde kleuren als de klassieke tweed pakken van de ontwerper. Andere luxe looks variëren van zijden petten met exotische patronen, tot suêde, leer en boucléweefsel. Voor een subtiele hint van elegantie, blijft de beste keuze een egaal gekleurde pet, met het logo op de klep geborduurd.

Outfits die hoge ogen gooien

Baseball caps zijn het perfecte accessoire bij een casual outfit, of het nu gaat om een hippe track suit, een yogabroek of een spijkerbroek. Ze brengen ook een sportief element aan bij een flirty blouse, jurk of rokje. Combineer de pet met een glimmend mini-jurkje, een paar lange, hangende oorbellen en een designer tas. Draag de pet ook eens achterstevoren, met een oversized sweater of een trenchcoat. Als je net dat beetje extra aan je outfit toe wil voegen en nonchalant over wil komen, zit je met een trendy baseball cap goed.