Portemonnees.

Je portemonnee is één van de belangrijkste accessoires die je hebt: alles zit er in, van geld en credit cards tot familie foto's. Maar met dit accessoire heb je ook meer dan genoeg kans om je persoonlijke stijl te laten zien. Elke keer dat je je portemonnee tevoorschijn haalt om ergens voor te betalen, maak je een persoonlijk statement over je stijl. Of je nu op zoek bent naar een hele handige portefeuille, of een trendy modeaccessoire: met de uitgebreide collectie van nu, vind je hoe dan ook je ideale portemonnee.

Een korte geschiedenis van de portemonnee

De portemonnee zoals we die tegenwoordig kennen, verscheen voor het eerst eind 17e eeuw, toen papiergeld in gebruik werd genomen. De eerste portemonnees hadden meestal een zakje voor telefoonkaarten. In het begin droegen mannen hun portefeuille vaak aan hun riem, met ontwerpen die hun status en sociale klasse uitdroegen. Pas in de jaren '50 van de laatste eeuw, toen mensen creditcards begonnen te gebruiken, verschenen kleine portefeuilles die in de broekzak pasten. Tegenwoordig variëren de stijlen van kleine opvouwbare portefeuilles tot telefoonhoesjes en clutch-achtige ontwerpen.

Hippe variaties

Designer Logo's. Er zijn maar weinig accessoires waarmee je zo duidelijk kan uitstralen dat je modebewust bent, als een portemonnee van je favoriete ontwerper. Een portefeuille met een designer logo of naam is nog beter. Designer portemonnee's kosten meer, maar met hun opvallende stijl zijn ze de investering waard.

Kettinkjes. Als het op decoraties aankomt, zijn ook glanzende kettinkjes een sterke trend. Met een kettinkje kan je portemonnee ook door voor een chique clutch. Ontwerpers als Stella McCartney gaan nog een stap verder met deze trend, door een metallic ketting sin het ontwerp te integreren.

Hippe ritsen. Een portemonnee met rits is wat minder formeel dan een bijvoorbeeld een envelop portefeuille, waardoor het de perfecte optie is voor onderwerg. Deze trendy stijl komt vooral goed tot haar recht in felle kleuren en patronen. Ook doorgestikte portemonnees met ritsen, zonder patronen, zijn momenteel erg hip.

Handige functies

Welke stijl ook je voorkeur heeft, je wilt natuurlijk zeker weten dat je genoeg ruimte hebt in je portemonnee om je pasjes en andere alledaagse items in mee te nemen. De juiste portemonnee heeft precies genoeg insteekhoesjes en ruimte voor je pasjes en ID. Ook ritsjes en gespen waarmee je alles extra veilig kunt bewaren, zijn een handige toevoeging. Veel portemonnees hebben bijvoorbeeld een RFID bescherming, waardoor dieven je persoonlijke informatie niet meer met een scanner van je credit card af kunnen stelen. Door het brede aanbod, kan je altijd de juiste mix vinden tussen handig en stijlvol.