Ripped jeans.

Of ze nu gaten hebben bij de knieën, gerafelde pijpen hebben of helemaal versnipperd zijn: ripped jeans zijn momenteel bijna populairder dan normale jeans. Nu ze ook te vinden zijn in de collecties van top ontwerpers, worden ze steeds meer een must-have item dat iedereen in de kast moet hebben hangen. Ripped jeans maken echt een fashion statement, wat veel mensen aanspreekt. Met de versleten look straalt deze spijkerbroek uit dat je een bepaalde lifestyle, gevoel voor mode en flair voor mode hebt.

Het begin van de ripped jeans

Jeans met gaten en slijtage worden al gedragen sinds jeans eind 19e eeuw geïntroduceerd werden. Doordat de spijkerbroek ontworpen was voor arbeidsintensieve industrieën als mijnbouw en agricultuur, werd deze altijd al onderworpen aan gaten en scheuren. Sommige arbeiders bleven deze versleten spijkerbroeken dragen vanwege financiële redenen. Anderen wilden de spijkerbroek die eindelijk goed zat liever niet vervangen. Toen jeans eenmaal modieus werden, boden versleten spijkerbroeken een manier om de ouderwetse mode regeltjes tegen te gaan. Door deze nonchalante, rebelse uitstraling, zijn ze vandaag de dag nog altijd populair.

Populaire variaties

Van skinny en cropped jeans tot boyfriend baggies; er is dit jaar enorm veel keuze als het op ripped jeans aankomt. Ze zijn daarnaast ook nog eens in veel verschillende kleuren en afwerkingen te vinden. Verwassen blauwe jeans zijn, als het op Kim Kardashian aankomt, het beste materiaal voor een geripte spijkerbroek. Over haar gewaagde boyfriend jeans worden telkens weer hele artikelen vol geschreven. Of ze nu wit, zwart of donker zijn; ook skinny jeans met gaten bij de knieën blijven een favoriet onder celebs. De look is trendy en biedt daarnaast ook wat extra comfort bij de strakke skinny.

Stijlvolle looks

Het moge duidelijk zijn dat ripped jeans een sterk fashion statement maken, maar het is ook nog eens verrassend makkelijk om ze te combineren met andere kledingitems in je kast. Als je ze combineert met een oversized jas of gebreide trui, kunnen ripped skinny jeans extra aandacht vestigen op lange, dunne benen. Met een wit biker jack en leuke open schoenen met een hakje, komen zwarte spijkerbroeken met gaten sexy en zelfverzekerd over. Met een t-shirt met een leuke print en trendy sneakers, zijn versleten boyfriend jeans perfect voor een casual gelegenheid. Met een mooi bloesje, bralette of crop top, stralen de ripped jeans juist iets speels en nonchalants uit.

Van jeans met gaten net onder je derriêre tot versleten broeken die je over je fishnet panty heen kunt dragen: dit jaar zijn er onder de ripped jeans genoeg looks te vinden waarmee je alle aandacht zult trekken. Of je nu op zoek bent naar een gewaagde, verfrissende look, of gewoon casual jeans die de hele dag lekker zitten, er is ongetwijfeld een ripped jeans te vinden die bij jou past.