Skinny jeans.

Hoe vaak de trendsetters in de mode-industrie ook voorspellen dat skinny jeans uit zullen raken; de verkopen van skinny jeans blijven jaar na jaar alleen maar omhoog gaan. En dat is niet verrassend. Skinny jeans zorgen voor een strakke pasvorm die bij elk type topje of truitje past; van dunne blouses en overhemden, tot oversized truien en designer jasjes. Door de moderne materialen en productietechnieken die tegenwoordig worden gebruikt, zijn deze strakke modellen ook nog eens comfortabel — en ze bieden je ongelooflijk veel mogelijkheden qua styling, ongeacht je figuur.

Skinny jeans door de jaren heen

Zoals aristocratische mannen in de 17e eeuw als geen ander wisten, is er niets waar de benen beter in uitkomen dan een strakke rijbroek. Doordat strakke broeken geassocieerd werden met de rijken, wilden de meeste arbeiders liever geen strakke broeken dragen, totdat hier in de 20ste eeuw verandering in kwam. Ondanks dat spijkerbroeken in de 19e eeuw snel populair werden onder mannen, was dit bij skinny jeans niet het geval; de rock-and-roll swagger van Elvis Presley was nodig in de jaren ’50 om de skinny jeans een ander imago te geven. Ineens waren strakke broeken helemaal hip.

Wat vrouwen betreft, hebben stijliconen als Marilyn Monroe en Audrey Hepburn het “tapered” model onder de aandacht gebracht. Monroe gebruikte dit model om haar rondingen te benadrukken, terwijl Hepburn dit model gebruikte om te laten zien dat ook casual jeans er chic en netjes uit konden zien. Ondanks dat skinny jeans in de jaren ’60 plaats moesten maken voor wijde broekspijpen, waren ze al snel weer populair toen ze er nieuwe stretchmaterialen beschikbaar waren. Tegenwoordige heeft bijna elke man of vrouw wel skinny jeans in de kast hangen.

Trendy opties

Een mooie skinny spijkerbroek is natuurlijk een classic die altijd ‘in’ zal blijven. Maar met trendy modellen, kleuren en stiksels, kun je ervoor zorgen dat de jeans een hippe, moderne uitstraling hebben. Als je alle blikken wilt vangen, is de “distressed” look met gaten in de jeans altijd een goed idee. Dit is niet voor niets een favoriet onder celebrities. Met ruwe randjes en een paar scheuren bij de knieën, op de juiste plekken, krijgen je jeans een stoere ‘worn’ look waarmee je moeiteloos zelfverzekerd voor de dag komt.

Als het op de kleur aankomt, is er een regenboog aan opties te vinden. Lichtblauw blijft een favoriet voor casual situaties of om in huis te dragen, en straalt een laid-back gevoel uit. Ook het klassieke donkerblauwe spijker blijft populair. Witte skinny jeans met crême truitjes of vestjes zijn perfect voor een weekend weg. Als je op zoek bent naar een paar skinny jeans dat je altijd en overal kunt dragen, kun je natuurlijk ook altijd voor Kate Middleton’s favoriete model gaan: basic black.

Hoe je ze draagt

Ondanks dat je skinny jeans ook de ster van je outfit mogen zijn, kun je ze juist extreem goed gebruiken om de rest van je outfit te ondersteunen. Begin met je schoenen. Draag een paar hoge hakken om net even een stapje extra te doen, of houd het casual met een paar trendy sneakers. Laat zien dat je verstand hebt van mode, door de jeans in je over-knee boots te dragen in plaats van eroverheen. Kies vooral schoenen en topjes bij je skinny jeans die goed passen bij de gelegenheid.

Draag een crop top voor een dagje op het strand. Probeer eens een plaid shirt en khaki jasje als je de natuur in gaat. Combineer je skinnies met een sexy off-the-shoulder topje als je een date gepland hebt. Draag er een getailleerd jasje bij als je ’s avonds weggaat, of een grote trui als je even wat boodschapjes moet doen. Skinny jeans bieden eindeloos veel opties; doordat je er je eigen persoonlijke fashion stijl op los kunt laten, blijven ze een belangrijk item in de mode.