Sport bhs.

Oorspronkelijk waren sport-bh's bedoeld om ondersteuning te bieden tijdens het sporten, maar inmiddels zijn ze een echte bestseller geworden binnen de lingeriewereld. Dit heeft vooral te maken met een bredere shift richting zachtere bh-modellen, lossere pasvormen en comfortabele stofjes. Ook binnen de modewereld worden sport-bh's steeds populairder. Op straat en op de rode loper dragen modieuze celebs zelfs sport-bh's op zichzelf, als trendy topjes. Doordat er onwijs veel verschillende stijlen beschikbaar zijn op het moment, is het niet verrassend dat de verkoopcijfers van de sport-bh exponentieel groeien.

Van de sportschool naar de catwalk

Toen sport-bh's voor het eerst hun intrede maakten in de modewereld, stonden ze niet bepaald bekend om hun flatteuze imago. Toen ze in de in de jaren '70 hun intrede maakten, vervulden ze wel direct een enorme behoefte onder vrouwen, aangezien veel dames op zoek waren naar bh's die comfortabel zouden zitten tijdens het hardlopen of sporten. Pas in 2001 werden sport-bh's echt als 'mainstream' gezien, nadat Oprah Winfrey zich op TV positief uitliet over een ontwerp dat gericht was op vollere vrouwen.

Wat betreft het dragen van een sport-bh als een topje: het begin van deze trend wordt toegeschreven aan voetbalster Brandi Chastain, een beroemd Amerikaans voetbalspeelster. Toen zij in 1999 haar voetbalshirt uittrok en in haar sport-bh te zien was, nadat ze het WK voor vrouwen had gewonnen, werd de comfortabele sport-bh direct een stuk populairder.

Praktische kenmerken

Of ze de borsten nu samendrukken of slechts op hun plaats houden: sport-bh's houden alles op de juiste plek. Met voorgevormde cups, brede beugels, stevige bandjes en ingebouwde kipfiletjes hebben ze alle functionaliteiten die je nodig hebt. Naast het ontwerp van de sport-bh, is het vooral de stof die het verschil maakt. De beste ontwerpen zijn gemaakt van een combinatie van natuurlijke en synthetische materialen, aangezien deze combinatie tot een pasvorm leidt die goed elastisch en ademend is.

Hippe variaties

Met sport-bh's die je ook als topje 'an sich' kunt dragen, heb je gelijk twee keer zoveel opties. Kies voor een look waarin je heerlijk kunt sporten, maar die ook trendy en modieus is:

Sportieve looks. Om uit te stralen dat je sportief bent, is de beste optie een sport-bh met een hoge hals, lage armgaten en een racerback. Voor een opvallende look, kun je kiezen voor felle kleuren en leuke patronen. Maak je outfit af met sportieve accessoires als een baseballpet, sneakers of een pilotenbril.

Strak en elegant. Voor een after-workout look waarbij je er de rest van de dag hip en stijlvol uitziet, kun je een sport-bh kiezen met een glanzende of getextureerde afwerking. Voor een extra trendy outfit, kun je ook kiezen voor een sport-bh met meerdere bandjes en mesh panelen. Combineer je topje met een paar high-waisted jeans en een chic jasje.

Cool en zelfverzekerd. Minimalistische sport-bh's geven net zoveel steun als de traditionele ontwerpen, maar dan zonder dat ze eruitzien alsof ze gemaakt zijn om in te sporten. Met een volle bloemenprint, streep of geometrisch patroon, heb je de perfecte ingrediënten in huis voor een hippe look. Wil je vol voor de cool-girl stijl gaan? Combineer ze dan met een leren jasje en een trendy spijkerbroek.