Straight jeans.

Van spijkerstof die aansluit bij je figuur tot gerafelde pijpen, spijkerbroeken veranderen voortdurend naarmate de mode verandert. De enige vorm die echter nooit uit de mode raakt, is echter het traditionele origineel: de spijkerbroek met rechte pijpen. Een verticale lijn van je heup naar je enkels; de pasvorm waar het allemaal mee begon keert terug in de mode. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Deze gemakkelijk te dragen stijl geeft je veel bewegingsruimte, en de lange, slanke lijnen sluiten aan bij ieder figuur. Het is geen wonder dat spijkerbroeken met rechte pijpen bovenaan de lijst met garderobe-must-haves staan.

Oorsprong in het Wilde Westen

In 1848 lokte het nieuws van gevonden goud in Californië ongeveer 300.000 mensen naar de westkust van de Verenigde Staten. Ze kwamen niet allemaal om het waardevolle metaal te mijnen. De Duitse Levi Strauss kwam met als doel om een fortuin te verdienen door droge goederen te verkopen aan hardwerkende mijnwerkers en mensen die aan het spoor werkten. In 1872 introduceerde Strauss de spijkerbroek met rechte pijpen in de wereld. Versterkt met drukknopen, klinknagels en natuurlijke afwerkingen, waren de bijna onverwoestbare broeken onmiddellijk een hit. Dankzij hun langdurige associatie met sterk individualisme, zijn ze sindsdien een van de hoofditems binnen de mode gebleven.

Nieuwe bewerkingen voor een oude klassieker

Hoewel de originele stijl spijkerbroek nog steeds in de mode is, verschijnen er ook veel frisse ontwerpen op de markt. Geborstelde texturen en een hint van stretch maken de spijkerbroeken zacht en comfortabel. Ook is er een grote variëteit binnen de zoomlijnen en taillelijnen verkrijgbaar, zodat je zeker het perfecte paar voor jouw figuur zal vinden. Voornamelijk de stijlen met een hoge taille zijn in de mode dit jaar. Als het gaat om broeklengtes, is het in om een stukje van je enkel bloot te laten. Of je nu kiest voor een afgeknipt of omgevouwen model, een hogere zoomlijn legt de focus op je modieuze schoenen.

Spijkerbroek met rechte pijp voor iedere outfit

Een overvloed aan kleuren, afwerkingen, verkleuringen en versieringen betekent dat je de rechte spijkerbroek in bijna iedere situatie kunt dragen. Als je ze accentueert met hippe borduursels of patches, krijgt de klassieke stijl een aura van een cool-girl zelfvertrouwen. Combineer het met een boerenblouse, sandalen en een zonnebril, en je bent klaar voor een muziekfestival. Zwarte rechte spijkerbroeken aan de andere kant, bieden een wijzere look, die ze ideaal maakt voor een formele bijeenkomst. Draag ze met een statement top en een chic velvet jasje.

Rechte spijkerbroeken met gerafelde zomen, onafgewerkte randjes en vervaagde kleuren geeft je een nonchalant uiterlijk, perfect voor ontspannen bijeenkomsten met je beste vrienden. Draag ze met je favoriete lange, gebreide trui of vest voor een relaxed uiterlijk dat je omhult in comfort. Of je nu gaat hiken in het wild, gaat winkelen met vrienden of de nacht weg gaat dansen, rechte spijkerbroeken bieden eindeloze stijlmogelijkheiden.