Treggings.

En dan nu, treggings. Er is een nieuw type rekbare lekbedekkingen op de markt. Maak kennis met treggings, een stijlvolle kruising tussen een broek en een legging. Dankzij het verfijndere uiterlijk dan hun voorganger, kun je treggings gebruiken voor vrijwel iedere gelegenheid. Ze zijn gemaakt van rekbare stof, maar ontworpen om eruit te zien als een chique broek, waardoor ze dit seizoen een kledingstuk worden dat niet in jouw kast mag ontbreken. Of je nu op het kantoor zit of thuis aan het ontspannen bent met vrienden tijdens je vrije uren, je kunt genieten van de comfort van leggings waar je ook naartoe gaat.

De zeer korte geschiedenis van treggings

Het Franse modehuis Balmain heeft de treggings geïntroduceerd in de herfstlijn van het merk in 2009. Philip Lim volgde deze trend al snel, met de rekbare broek genaamd “peggings”. Terwijl de ontwerpers nog zaten te dubben over de naam, begonnen snelle modeverkopers over de hele wereld al betaalbare versies op te nemen in hun legging-collecties. In 2016 waren de treggings echt een ding geworden. Vandaag is de moderne variatie van de rekbare broek mainstream geworden, met een aantrekkelijk aanbod van trendy ontwerpen.

Stijltips voor treggings

Hoewel treggings beschikbaar zijn in stijlen voor iedere gelegenheid, krijgen kantoorwaardige opties het grootste deel van de aandacht. Ze zijn gemaakt van dikkere materialen dan leggings, met broekachtige tailles en ritsen aan de voorkant, waardoor ze extra bedekking bieden zonder het comfort op te geven. De stukken met geblokte en geruite motieven zijn uitermate geschikt voor op kantoor. Een gestructureerde jas geeft de treggings een professioneel uiterlijk. Chique accessoires als kitten heels, een ontwerperstas en een gekleurde sjaal voegen extra afwerking toe.

Omdat ze perfect zijn voor laagjes, zijn treggings ook geweldig voor het samenvoegen van een street-achtige stijl. Gebreide kledingstukken zoals coltruien, cardigans en truien geven je een knus, comfortabel gevoel, zonder bulk toe te voegen. Voor een cool uiterlijk kun je een paar gestructureerde treggings combineren met een wit T-shirt, een spijkerjasje en je favoriete enkellaarsjes. Voor een flirterig uiterlijk op een date kies je voor treggings met een strakke crop-top die de aandacht niet afleidt van het afslankende effect van je goed ontworpen treggings.

Winkelen voor treggings

Hippe stijlen dit jaar gaan van luxe looks gemaakt van ribfluweel, suêde of leer, tot superrekbare stijlen met gekleurde strepen, stippen of bloemenpatronen. Voor ultiem comfort voor de hele dag kies je voor treggings met een elastische taille en/of een rits aan de voorkant. Ritsen bij de enkels maken de treggings mooier, en gemakkelijker om aan te trekken. Stijlen met afgeknipte enkels of gerafelde zomen zijn ook beschikbaar. Wat jouw smaak ook is, nu is de perfecte tijd om te gaan winkelen voor treggings, een van de meest gewilde mode-items van dit jaar.