10 FEET.

Het Amsterdamse 10 FEET is een label voor jonge vrouwen met lef. Het zijn vrouwen die op een positieve en zelfverzekerde manier hun eigen weg durven te kiezen. En daar hoort een kledingstijl bij die anders is dan die van de mainstream merken. De collectie van 10 FEET is dan ook behoorlijk onderscheidend. Dit merk kiest graag voor stoere studs, borduursels, satijnen strikken en mooie prints. Zo wordt elk item meteen bijzonder.

Een Nederlands label met internationaal succes

Eind jaren '90 begon 10 FEET als een klein label. Maar inmiddels is het uitgegroeid tot een gevestigde naam in de internationale modewereld. De kleding wordt onder ander verkocht in Nederland, België, Engeland, Ierland, Zweden en Italië. Zelfs landen van buiten Europa hebben interesse in de eigenzinnige kleding van 10 FEET. Het brein achter het modemerk is de Nederlandse ontwerpster Andrea van Doornewaard. Zij had al ervaring opgedaan bij Herb Industries, een bedrijf dat bekend stond om de hippe, experimentele mannenkleding. Na een tijdje wilde Van Doornewaard toch graag kleding ontwerpen die ze zelf ook kon dragen. Het vrouwenlabel 10 FEET was een feit.

Vrouwelijke kleding met een rauw randje

10 FEET heeft een zeer herkenbaar handschrift. De kleding is vrouwelijk en toch krijgt elk item altijd een stoere rocktwist. Wat dacht je bijvoorbeeld van een elegante plooirok met een metallic coating? Maar ook effen tops met studs op de schouders of blouses met opgestikte borstzakken horen echt in de collectie thuis. De eerste jaren experimenteerde dit modemerk veel met kleuren, prints en andere opvallende elementen. Tegenwoordig zijn de collecties wel wat rustiger geworden. Al is die eigenzinnige stijl gelukkig altijd gebleven.

Bestel je 10 FEET outfit online

Je bent een uniek persoon. Daarom draag je graag kleding die bij jouw persoonlijkheid past. Met de collectie van 10 FEET stel je gelukkig echt een outfit samen waar jij je lekker in voelt. Er zijn truien, blouses, T-shirts, broeken, rokken, jurken, vesten, accessoires en nog veel meer. En al deze coole items bestel je gewoon online. Handig toch?