A Beautiful Story.

Je draagt graag een uniek sieraad om je arm of hals. En hoe mooi is het als je dan meteen iets goeds voor de wereld kunt betekenen? Met het Amsterdamse fairtrade merk A Beautiful Story gaat dat zeker lukken. De sieraden bevatten vaak eeuwenoude symbolen, die zowel de drager als maker geluk brengen. Een beter cadeau kun je jezelf niet geven.

Het begin van A Beautiful Story

In 2005 hoorde Cathelijne Lania het verhaal van Dambar, eigenaar van een kleine faretrade zilverfabriek in Kathmandu (Nepal). Hij wilde zijn klantenkring uitbreiden zodat hij zijn twintig zilversmeden in dienst kon houden. Lania had tot dan toe geen enkele ervaring in het verkopen van sieraden. Maar het bericht spraak haar zo aan dan ze besloot om naar Nepal af te reizen. Samen met de zilversmeden wilde ze een aantal nieuwe producten te ontwikkelen waarmee meteen een heel nieuwe markt werd aangeboord.

Het idee voor de eerste collectie ontstond toen ze tijdens een korte pauze thee dronken uit porseleinen kopjes. Want wat als deze kopjes kapot zouden vallen? Dan houd je scherven over die geluk brengen. Dit gegeven inspireerde hen om geluksarmbanden met scherven te gaan maken. Meer dan tien jaar later is de collectie flink uitgebreid. Toch zitten er nog altijd gelukssymbolen in de sieraden van A Beautiful Story verwerkt.

Strijden voor een mooie wereld

A Beautiful Story vertelt echt een verhaal met de sieraden die ze verkopen. Het is het verhaal van lokale ambachtslieden uit Nepal en India. Het zijn vaak mannen en vrouwen uit een lage kasten of met weinig financiële middelen. A Beautiful Story geeft ze de kans om door hun werk een beter leven voor zichzelf en voor hun gezin te creëren. Wat dat betreft brengen de sieraden dus zeker geluk.

Een mooiere wereld zit hem niet alleen in een beter leven voor de ambachtslieden. Ook het milieu is een belangrijke factor. De armbanden, kettingen en oorbellen van A Beautiful Story wordt daarom zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen. Zo werken de producenten onder andere met zilver, houten kralen en kleurrijke edelstenen. De sieraden hebben echter één ding gemeen: ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Dus op welk item uit de collectie laat jij je oog vallen?