Aaiko.

Aaiko is een Nederlands modemerk met een uniek karakter. En dat begint al bij de naam. In Japan betekent aaiko ‘geliefd’. De oude Germanen gebruikten het woord juist in de betekenis van ‘stoer’. Deze mix van zacht en stoer zie je ook terug in collectie van Aaiko. Het is kleding voor moderne vrouwen die stevig in hun schoenen staan. De Aaiko vrouw is dus eigenlijk gewoon een vrouw zoals jij.

Een reis rond de wereld

Het Nederlandse Aaiko bestaat al sinds 2005. Drijvende kracht achter het merk is modeontwerpster Pauline Brakenhoff. Zij laat zich inspireren door de vele reizen die ze maakt. Een reis naar Azië kan dus zomaar resulteren in een collectie met vrolijke dip-dye rokken of maxidresses. En die blouses en shirts met aztek print? Die zijn geïnspireerd op de eeuwenoude prints van traditionele volkeren uit Midden-Amerika. Met Aaiko maak je echt een reis rond de wereld.

Het geheim zit in de subtiliteit

Veel kledingmerken trekken de aandacht met felle kleuren en opvallende details. Aaiko pakt het liever anders aan. Zij willen kleding maken waarin iedere vrouw zich mooi en sterk voelt. Daarnaast moet de collectie je vrouwelijkheid en persoonlijkheid op een subtiele manier benadrukken. En deze subtiliteit is meteen de grote kracht van Aaiko. Het label werkt graag met mooie prints en neutrale kleuren. Vooral donkerblauw, wit en beige zijn favoriet. Het grote voordeel is dat deze kleuren onderling gemakkelijk te combineren zijn. Met één nieuw item creëer je weer een heel andere look.

Welk type vrouw ben jij?

Iedere vrouw heeft haar eigen stijl. Misschien ben je een groot fan van denim. Of ben je toch meer het type voor stijlvolle jurkjes en elegante tops? Wat je smaak ook is, bij Aaiko valt er altijd genoeg te kiezen. Het label heeft namelijk een mooie collectie met tops, jurken, broeken, rokken en jasjes in verschillende stijlen. Zo kun je kiezen voor sportief, boho chic of juist voor een supervrouwelijke look. Wat wordt jouw stijl vandaag?