Alchemist.

Een alchemist is de voorloper van de moderne scheikundige. In de middeleeuwen bogen deze geleerden zich onder andere over de vraag hoe ze metalen konden transformeren in goud. Dit deden ze door te testen hoe verschillende elementen op elkaar reageren. Modemerk Alchemist doet eigenlijk precies hetzelfde. Er worden namelijk diverse elementen met elkaar gecombineerd waardoor er uiteindelijk een verrassende collectie ontstaat. Maar de items uit de collectie hebben wel een aantal dingen gemeen. Zo zijn ze stuk voor stuk duurzaam én vooral ontzettend comfortabel.

Op zoek naar de meest duurzame stoffen

Het Nederlandse Alchemist is ontstaan vanuit een duidelijke visie. Ontwerpster Caroline Mewe vond het namelijk hoog tijd worden voor een elegant modemerk dat aandacht had voor mens, dier én milieu. Mewe liet zich hierbij inspireren door Terschelling, waar ze als kind lange tijd woonde. Op dit eiland was de natuur altijd dichtbij en er was een goede balans tussen mens en milieu. Dit wilde zij ook voor bereiken met haar eigen modemerk. Want voor de ontwerpster is mode meer dan alleen een mooi design en slim bedachte kleurencombinaties. De kleding van Alchemist wordt dan ook gemaakt van biologisch katoen, gerecyclede stoffen, viscose en natuurlijke kunstvezels zoals Tencel en Modal. Deze stoffen zijn niet alleen zeer milieuvriendelijk, maar ze voelen tegelijktijd lekker comfortabel aan. Je kunt echt heerlijk wegkruipen in dat warme vest of in die fijne zachte trui. Dit is mode om van te houden.

Ontdek de stijlvolle collectie van Alchemist

Duurzame mode had lange tijd een wat stoffig imago. Maar als je de collectie van Alchemist bekijkt dan weet je zeker dat je deze leuke kleding meteen aan je garderobe wilt toevoegen. Bij dit label shop je onder andere voor tops, jurken, broeken, rokken, blouses, knitwear en accessoires. En deze items kun je op verschillende manieren combineren. De ene keer kies je voor een zwarte broek en een blouse met een subtiele print, en de volgende keer combineer je diezelfde broek met een T-shirt en een lang gebreid vest. Het is maar net of je vandaag voor netjes óf voor casual gaat. Door de gekozen kleuren oogt de collectie van Alchemist vrij tijdloos. De collectie wordt namelijk gedomineerd door de natuurlijke kleuren, zoals blauw, beige, zwart en bordeauxrood. Toch zorgen de leuke details ervoor dat deze kleding typisch Alchemist is. Dus ga je voor een blouse met een bow tie of wordt het een rok met een overslag? Jij mag kiezen!