ALDO.

ALDO, opgericht in 1972, is een succesvol schoenenmerk gevestigd in Montreal, Canada. Ondanks dat het merk vooral bekend staat om haar trendy schoenen, zijn ook ALDO’s handtassen en andere accessoires positief ontvangen door de fashionindustrie. ALDO heeft uitgebreide collecties sneakers, laarzen, nette schoenen en casual schoenen, voor dames én heren. In 2014 had het merk, dat ondertussen miljarden waard is, winkels and franchises in meer dan 1500 winkels in 82 landen.

De oorsprong van het ALDO merk

Ondanks dat zijn grootvader een schoenlapper was en zijn vader meerdere schoenenwinkels had, had de in Marokko geboren Aldo Bensadoun, toen hij naar Noord Amerika kwam, totaal geen plannen om in de voetstappen van zijn familie te treden. Nadat hij een bachelor in Economie had gehaald aan de McGill Universiteit in Canada, kreeg hij echter een baantje bij Yellow Shoes, Quebec’s grootste bedrijf in schoenen voor de hele familie. Al snel verkocht hij zelf houten klompen onder zijn eigen merk, bij een schoenenkiosk in de kledingwinkel Le Chateau. Vandaag de dag is de oprichter van ALDO dankzij het grote succes van het bedrijf miljardair.

De hippe Doctor

De eerste losse ALDO winkel werd in 1978 geopend — en met een focus op betaalbare, trendy designs, was ALDO’s schoenencollectie meteen een grote hit. Verrassend genoeg was het echter een handtas, de Doctor Bag, die de bestseller werd van het merk. Met een plat design aan de onderkant, veel ruimte binnenin en een chic ontwerp, is de handtas nog steeds één van ALDO’s populairste items. De hippe tas is beschikbaar in verschillende kleuren, materialen, prints en maten.

Schoenen die met de trends meegaan

Van hoge sneakers, plateau sneakers en moccasins tot glimmende nette schoenen en hoge laarzen, ALDO gaat altijd met de laatste schoenentrends mee. Ook de populairste kleuren komen telkens terug in de collecties. Er is een hele damesschoenen collectie in camel en cognac kleuren. Of het nu casual sneakers voor heren zijn of door de ‘70s geïnspireerde overknee laarzen voor dames: bij ALDO kun je altijd de laatste trends in schoenen vinden, tegen een schappelijke prijs.