Alpha Industries.

Alpha Industries is een kledingmerk dat camouflagekleding verkoopt in winkels verspreidt over de hele wereld. In het begin werkte het bedrijf samen met het Departement voor Defensie van de V.S. om jassen, parka’s en trekjassen te maken, waaronder het iconische vliegjasje MA-1. Vandaag de dag maakt Alpha Industries nog steeds militaire kleding, maar het merk is beter bekend vanwege haar casual kleding en jassen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Het leger kleden

Alpha Industries, dat bekend was onder verschillende namen sinds de jaren ’50, legt een geschiedenis bloot met vreemde beperkingen die golden voor bedrijven die kleding maakten voor het Amerikaanse leger, waaronder de regels over het delen van informatie met andere kledingbedrijven. Ook al was het merk officieel opgericht in 1959, Alpha Industries werd pas onafhankelijk in de eighties, toen het een reputatie kreeg voor het maken van kwaliteitskleding voor iedereen die de duurzaamheid en stijl van legerkleding wenste.

Een kracht voor mode

Legerjassen en parka’s verschenen voor het eerst in 1960 toen de zogenaamde Mods manieren zochten om hun trendy kleren tegen het gure weer te beschermen. Legerjassen gemaakt door Alpha Industries waren makkelijk te verkrijgen in tweedehandswinkels tijdens de jaren die volgden op Wereldoorlog II, en niet lang daarna begonnen mensen het merk te associëren met een legerlook. Omdat de vraag naar Alpha kleding steeg, begon het bedrijf meer mode voor het grote publiek te produceren.

Alpha Industries collecties

Alpha biedt verschillende collecties met vliegjassen, veldjassen en parka’s aan voor zowel mannen als vrouwen. Ze zijn allemaal gemaakt met hetzelfde oog voor detail als de originele legerkleding die hen inspireerde. Het merk biedt nog steeds het bekende MA-1 vliegjasje en de N-2B parka aan, en vandaag zijn ze te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog. Dankzij de chique silhouetten, de veelzijdigheid en de tijdloze stijl, werd de Alpha collectie extreem populair bij trendsetters, waaronder Kim, Kylie en Kourtney Kardashian. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan in barre omstandigheden. De extreem functionele kleding is daardoor ook de perfecte keuze voor avonturiers.