Anecdote.

Je hebt vast weleens een mooie anekdote aan je familie of vrienden verteld. Soms zijn die verhalen grappig en soms zijn ze inspirerend of juist spannend. Maar anekdotes zijn in ieder geval zeer persoonlijk. Dit soort persoonlijke verhalen vormen meteen de inspiratiebron voor de collectie van Anecdote. Welk verhaal wil jij vandaag met je kleding vertellen?

Laat je meevoeren door het verhaal van Anecdote

De Nederlandse ontwerpster Jetteke van der Wyck - van Beuningen is de drijvende kracht achter het modemerk Anecdote. Sinds 2009 maakt zij kledingstukken die zijn geïnspireerd op haar persoonlijke leven. En in haar leven is er veel plaats voor mooie reizen, waarbij ze kennis maakt met nieuwe culturen en lokale tradities. Maar ook de liefde voor de natuur en het koesteren van familie en vrienden zijn belangrijk in haar leven. Al deze elementen komen weer terug in de collectie van Anecdote. Meestal gebeurt dat op een subtiele manier. Toch worden fragmenten van deze verhalen af en toe letterlijk in de kleding verwerkt. Zo is het kledinglabel bijvoorbeeld dé perfecte plek voor een korte boodschap. Met dit soort details word je uiteindelijk echt meegenomen in het verhaal van Anecdote.

Stijlvolle items met een cleane look

De collectie van Anecdote staat garant voor een cleane look. Het kleurgebruik is subtiel en de kleding heeft verder maar weinig opsmuk. Op deze manier komen andere elementen juist extra goed tot hun recht. Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor het creëren van een mooi silhouet. Ook het materiaal speelt een grote rol bij Anecdote. Het merk maakt namelijk graag gebruik van zachte breisels, viscose en geweven stoffen met een lichte structuur. De meeste van deze stoffen komen uit Italië. En daar weten ze natuurlijk als geen ander hoe belangrijk mode is. De kleding van Anecdote zorgt voor een look die clean en tegelijkertijd erg vrouwelijk is. Het is niet voor niets alle broeken, truien, vesten en andere kledingstukken een typische vrouwennaam hebben gekregen. Dus misschien loop jij binnenkort wel rond in een jurk met de naam Wende. Of voel je je toch lekkerder in de Pamela broek en de Suzanna top? In de online collectie van Anecdote vind je in ieder geval genoeg leuke items om je kledingkast mee aan te vullen!