ASOS.

ASOS, een online kledingmerk dat in Groot-Brittannië gevestigd is, staat vooral bekend om de betaalbare alternatieven die het aan jongere mensen biedt die op zoek zijn naar een goedkopere versie van de kleding en accessoires die hun favoriete celebrities dragen. Het acroniem ‘ASOS’ staat voor “As Seen On Screen”, wat oorspronkelijk ook de naam was van het merk toen het in juni 2000 werd opgericht. Naast een brede collectie aan trendy kledingmerken, biedt ASOS ook een aantal collecties aan onder haar eigen naam.

Celeb stijl

ASOS, opgericht door Nick Robertson en Quentin Griffiths, begon als een winkel waar fashionistas het soort kleding konden vinden die hun favoriete celebs op het grote scherm, bij concerten, op de rode loper of op straat droegen. Al snel begon het bedrijf ook andere kleding te verkopen, die steeds de laatste trends volgde; hierdoor kwamen de oprichters op het idee om de naam en website van AsSeenOnScreen te veranderen in ASOS. Vandaag de dag is ASOS de grootste op-zichzelf-staande online winkel in Groot-Brittannië en is het in meer dan 240 landen over de hele wereld te koop.

ASOS collecties

De kleding die ASOS zelf produceert is verspreid over een aantal verschillende originele collecties, die variëren van kledinglijnen voor ‘petite’ en ‘curvy’ figuren, tot de populaire ASOS Salon collectie met mooie avondjurkjes. De trendy ASOS Reclaimed collectie bestaat bijvoorbeeld uit vintage-achtige kleding met een jaren ’70 randje, zoals kleurrijke festivalkleding, wijde broeken en vintage leer en denim. Één van de meest creatieve collecties, ASOS Black, biedt glimmende, feestelijke items die net iets anders zijn dan de gemiddelde avondjurk.

Naast een breed aanbod aan jurken, jassen, topjes, truien, lingerie en schoenen voor jonge dames, heeft ASOS ook een volledige herencollectie met spijkerbroeken, pakken en t-shirts. Of het nu om een betaalbaar look-alike ontwerp gaat dat gekopieerd is van de catwalk, of trendy kleding waardoor fashionistas als eerste de nieuwe trend zetten — ASOS heeft een welverdiende goede reputatie door haar jonge, moderne kleding.