Banana Moon.

Banana Moon is een internationaal merk van zwemkledij dat gevestigd is in Monaco. Het merk haalt zijn inspiratie in Californië, en in een combinatie van de chique esthetica van de Franse Riviera met de stijl van de westkust. Het merk Banana Moon wordt in meer dan 50 landen verspreid en staat bekend voor zijn uitgebreide collectie van mix-and-match bikini’s. Intussen bevat de collectie echter ook strandkledij voor mannen, tieners en kinderen. De klassieke snits, de flatterende ontwerpen en het vakmanschap geven de kledij van Banana Moon een tijdloos aura.

De Geboorte van het Merk

Banana Moon ontstond in 1982, toen Daniel en Veronique Flachaire, Bernard Donati en een Franse ontwerper genaamd Nat Maori elkaar toevallig ontmoetten. Maori woonde op dat moment in de VS, en zijn enthousiasme over Californische strandmode sprak tot de verbeelding van de Flachaires en de ontwerper Donati. Ze besloten om samen te werken aan de creatie van een nieuw strandkledijmerk dat de zelfverzekerde stijl en creativiteit van Californische mode zou weergeven.

Dankzij reclamecampagnes met het Deense model Nina Agdal en het Victoria Secret-model Sara Sompaio groeide de populariteit van het merk Banana Moon, en in 2006 kwam er een couturelijn bij de groeiende collectie. In 2012 kondigde het bedrijf de lijn Banana Moon Teens aan, wat een fris nieuw gevoel van stedelijke coolheid en sexy sportiviteit aan het merk ontleende.

De Stijl van Banana Moon

Met felle kleuren, mooie bloemenpatronen en een exclusieve lijn van zelfgemaakte prints heeft de zwemkledij van Banana Moon alles van gewaagde bandeaubikini’s tot flatterende zwempakken. Het merk heeft ook aantrekkelijke collecties vrijetijdskledij, zoals kaftans, rompers, t-shirts en broeken. Ze hebben ook een charmante collectie accessoires, met o.a. tassen, flipflops, handdoeken en zonnebrillen.

De couturelijn heeft een voorkeur voor klassieke ontwerpen i.p.v. voorbijgaande trends en concentreert zich op goed ontworpen zwemkledij met een langdurige stijl. De collectie Banana Moon Teen is avontuurlijker, met veterbikini’s, contrasterende randjes en leuke prints, wat perfect is voor jeugdige modeliefhebbers die een gewaagde stijl zoeken.

Europees Vakmanschap

Het bedrijf Banana Moon is gevestigd in Monaco en profiteert van de kwaliteitsstoffen uit Frankrijk, Spanje en Italië, die meestal chloorbestendige materialen met SVP-bescherming gebruiken. Alle ontwerpen worden gemaakt om hun model te behouden en je figuur te flatteren. De zwemkledij van Banana Moon is ontworpen voor alle zon-, zee- en zandactiviteiten, of het nu gaat over een amper zichtbare bikini of een zwemshort voor mannen.