Barts.

Barts komt elke zomer en winter met een verrassende collectie accessoires. Vooral de mutsen, sjaals en handschoenen zijn razend populair. Voor de wintercollectie maakt Barts graag gebruik van traditioneel knitwear. Maar in de zomermaanden mag het natuurlijk wel wat luchtiger zijn. Gelukkig maakt Barts ook van katoen de mooiste accessoires.

Van swimwear tot kleurrijke accessoires

De Nederlander Bart Koene is het creatieve brein achter het label Barts. Het begon allemaal in 1986, toen Koene aan de Franse kust zijn zelfgemaakte zwembroeken ging verkopen. En dat bleek succesvol, want binnen zes weken was hij zijn hele collectie al kwijt. Van het verdiende geld trok de jonge ontwerper de wereld over. In Bali raakte hij zo geïnspireerd dat hij direct een aantal mooie, kleurrijke stoffen kocht. Hiermee creëerde Koene een nieuwe collectie met swimwear en kleurrijke shorts. Langzamerhand werd het label zelfs uitgebreid met verschillende accessoires. Het idee daarachter was simpel: Barts wilde zich niet alleen meer richten op de mannelijke klanten, maar ook vrouwen moesten zich kunnen identificeren met de collectie van Barts. Dankzij de hippe accessoires die het label tegenwoordig verkoopt, slaat Barts zelfs aan bij mannen en vrouwen van over de hele wereld.

Een echte expert in knitwear

Barts kwam in 1992 naar Nederland. In eerste instantie verkocht het label een zomercollectie met vrolijk gekleurde bandana's. Door het grote succes volgde er direct een wintercollectie met mutsen van fleecestof. Deze fleecestof kom je nu niet zo snel meer tegen. Want de wintercollectie van Barts bestaat grotendeels uit traditionele breisels. De gebreide mutsen, sjaals en handschoenen bieden warmte in de koude wintermaanden. Met deze eeuwenoude techniek weet Barts verrassend trendy ontwerpen te maken. Barts is vooral bekend geworden door de mutsen, handschoenen en sjaals. Maar daarnaast kun je er ook terecht voor stoffen tassen en comfortabele oorwarmers. En het team van designers komt elk jaar weer met vernieuwende designs en originele combinaties. Er valt dus altijd genoeg te shoppen in de collectie van Barts!