Bench.

Bench is ontstaan in de straten van Manchester in Engeland en staat bekend als het eerste merk dat skatekledij en BMX-kledij naar Groot-Brittannië bracht. Bench bestaat sinds 1992 en is geëvolueerd naar een stijlvol streetwearmerk dat een uitgebreide collectie van trendy kledij en accessoires heeft, zowel voor vrouwen als mannen. Tegenwoordig worden de producten van Bench over de hele wereld verkocht in 34 landen.

Een Korte Geschiedenis van het Merk Bench

Oprichter James Holder was een 18-jarige universiteitsstudent toen hij in 1989 t-shirts begon te drukken in zijn moeders tuinhuis in Manchester. Hij noemde zijn kledingmerk Bench, naar de parkbanken die zijn vrienden en hij gebruikten om skateboardtrucjes uit te oefenen. Holder verkocht de grafische t-shirts uit zijn auto op plaatselijke skateboard- en BMX-evenementen. De kledij was zo populair dat de jonge ondernemer al snel zijn collectie ging voorstellen aan grote winkels, die hem met veel enthousiasme verwelkomden. In een mum van tijd bloeide Holders bescheiden onderneming uit tot een groot merk.

Van Skatewear naar Streetwear

De muzikale wereld van Manchester in de late jaren ’90 had een sterke invloed op de ontwerpen van Bench, want het merk voegde aan zijn collectie hoodies, t-shirts en jeansbroeken ook vrijetijdskledij met een stedelijk kantje toe. In 1998 kwam er ook een vrouwencollectie bij. Hoewel Bench nog steeds een grote collectie kledij voor actieve doeleinden aanbiedt, is het merk ook populair vanwege zijn comfortabele stijlen die comfort en straatmode op gelijke voet plaatsen.

De Stijl van het Merk Bench

De vrouwencollecties van Bench worden gekenmerkt door eenvoudige ontwerpen, neutrale kleurenpaletten en ontspannen silhouetten. Van t-shirts met ruches op de zijnaden tot sportbroeken of een lange rok met zijsplitten, het merk blinkt uit in de creatie van ontwerpen die flatterend zijn zonder in te boeten aan comfort of stijl.

Opvallende ontwerpen van Bench zijn onder andere heldere maxiblouses, laag uitgesneden skaterjurken, bedrukte leggings en hoodies met gaten voor de duimen. Door het gebruik van lichte materialen is de kledij van Bench perfect voor laagjes, zodat je gemakkelijk een outfit kan samenstellen met een passende stijl. De betaalbare prijzen van het merk betekenen dat de kledij ook goed is voor je portefeuille.