Billabong.

Billabong is een van de belangrijkste merken van Billabong International Limited, een Australisch bedrijf dat verschillende lijnen van surf-, skate- en wintersportkledij en bijhorende producten bezit. Het merk staat bekend voor zijn modieuze en functionele zwemkledij, zoals surfshorts, wetsuits, bikini’s en badpakken. Dankzij het dynamische ontwerpersteam van het bedrijf, staat Billabong ook bekend voor zijn stijlvolle strandkledij.

Het Begin van Billabong

Billabong werd in 1973 geopend door de surfer Gorden Merchant en zijn toenmalige vrouw Rena. Het begon als een poging om zwemshorts te maken die de overweldigende golven op de Australische Gold Coast konden weerstaan. Het koppel werkte aan hun keukentafel, waar ze de driedubbele stiktechniek ontdekten die de surfshort extra sterk maakte. Billabong verkocht de surfshorts aan plaatselijke surfwinkels en begon surfwedstrijden te sponsoren om aan zichtbaarheid te winnen. Al gauw werden de surfshorts van Billabong over de hele wereld verkocht.

Dankzij de eerste golf van succes, breidde Billabong al snel zijn merk uit naar uitgebreide collecties van strandkledij voor mannen en vrouwen. Billabong verkoopt alle accessoires die nodig zijn om op het strand te leven: sandalen, zonnebrillen, rugzakken, en zelfs GoPro camera’s. Vandaag is Billabong het grootste surfmerk in Australië en worden hun producten in meer dan 100 landen verdeeld.

De Definitie van de Billabongstijl

Door jonge surfers zoals Isabella Nichols en Jack Robinson te sponsoren, is het klassieke merk Billabong in een nieuw tijdperk terechtgekomen. Het bedrijf verkoopt nog steeds innovatieve surfkledij, zoals dunne en warme wetsuits gemaakt uit koolstofvezel, maar concentreert zich opnieuw meer op strandkledij voor een jonger doelpubliek.

Met kokette bikini’s, hippe badpakken en chique badjassen speelt de collectie van zwemkledij voor vrouwen nu een belangrijke rol in het succes van het bedrijf. Grafische t-shirts, speelse rompers en golvende jurken zijn de hoofdrolspelers in de collectie vrijetijdskledij voor vrouwen van Billabong. Meer dan vier decennia nadat het merk zijn intrede maakte in de surfwereld, staat Billabong nog steeds op kop in de categorie kwaliteitskledij en -producten voor zon, zee, zand en surfen.