By Malene Birger.

Het kledingsmerk By Malene Birger wordt gesteund door verschillende koningshuizen, onder andere Hare Koninklijke Hoogheid Catherine, Hertogin van Cambridge, en Mary, kroonprinses van Denemarken. Het wordt dan ook beschouwd als het meest bekende Deense modehuis ter wereld. Met prijzen die ver onder die van de luxemerken liggen, biedt de kledij van By Malene Birger ook stijlvolle kansen voor mensen die regelmatig shoppen. De Scandinavische esthetiek en nadruk op vakmanschap zorgen ervoor dat By Malene Birger overal fashionista’s weet te bekoren.

Bedrijfsgeschiedenis

Nadat ze afgestudeerd was aan de Deense Design School, begon Malene Birger haar modecarriêre in 1989 als een ontwerper voor Jackpot. Vervolgens werd ze de hoofdontwerper van Marc O’Polo’s vrouwenkledij in Zweden. In 1997 stichtte Birger samen met de Deense ontwerper Keld Mikkelsen Day Birger et Mikkelsen, maar ze verliet het bedrijf in 2002. In 2003 richtte ze By Malene Birger op in samenwerking met het Deense kledingbedrijf IC Group, dat vandaag 100% van het bedrijf bezit.

De Stijl van By Malene Birger definiëren

By Malene Birger omvat een grote collectie van vrijetijds- en zakelijke kledij voor vrouwen, van jurken en breiwerk tot jassen, broeken en T-shirts. Het merk maakt ook schoenen, tassen en andere accessoires. Aangename stoffen, artistieke snits en draagbare stijlen zijn de karakteristieken die de fans van By Malene Birger-kledij telkens weer doen terugkeren. Silhouetten zijn glad en gesofisticeerd, maar tegelijkertijd ontspannen en casual. Gedempte patronen, subtiele details en een ingetogen kleurenpalet verklaren de wijde aantrekkingskracht van het merk.

Die zelfzekerheid in ontwerp, gecombineerd met de redelijke prijzen van het merk, kunnen verklaren waarom Kate Middleton zo’n fan is van By Malene Birger. De Hertogin van Cambridge werd onlangs gespot op de viering van de 150e verjaardag van de Londense metro met een chique mantel met blauwe kralen van het Deense merk.

Frisse nieuwe collecties

Het merk was de voorbije jaren vooral op een ouder publiek gericht, maar de nieuwste By Malene Birger-collecties voelen opvallend jeugdiger aan. Hoewel de kleren nog steeds de zorgvuldige samenstelling en het sublieme vakmanschap hebben waarvoor het merk bekendstaat, is het duidelijk dat By Malene Birger meer aandacht besteedt aan seizoenstrends. Of het nu over heel wijde broeken, rokken met oneven zomen of androgyne pakken gaat, het merk heeft er een handje van weg om bestaande trends aan te passen zodat elk stuk fris en origineel aanvoelt.