Calvin Klein.

Calvin Klein, geboren in de Bronx in 1942, raakte voor het eerst geïnteresseerd in mode toen hij, als een jonge jongen, met zijn moeder bij Loehmann’s, een bekende Amerikaanse designer outlet, ging shoppen. Na een twee jaar durende stage als tekenaar bij een mantel- en pakkenfabrikant en verschillende betrekkingen bij andere winkels in New York, leende Klein $10.000 van een jeugdvriend en opende zijn eigen mantel- en pakkenbedrijf. Klein had goede connecties met andere en bekende ontwerpers in de Bronx modegemeenschap, waar hij snel werd herkent als opkomend talent, nog voordat de introductie van de jeans zijn succes lanceerde.

„Me and My Calvins”

In 1980 trok Calvin Klein wereldwijd de aandacht en verwierf bekendheid toen, de toen vijftienjarige, Brook Shields te zien was in een Calvin Klein televisiereclame voor jeans. Do you want to know what comes between me and my Calvins?" vroeg de ontluikende jonge actrice. „Nothing!”. De advertentiecampagne met Mark „Marky Mark” Walberg in 1992 veranderde eveneens de manier waarop de modewereld naar de ondergoedmarkt keek. Met een mix van een slip en een boxershort veranderde Calvin functionele onderkleding in modieuze herenkleding met een toegevoegde sexappeal.

All-American stijl

Alhoewel hij niet bekend stond om vooruitstrevende ideeën over mode, ontwierp Klein kleding met een eigentijdse stijl, van jeans met status tot elegante vrouwenkleding. Hij hielp te bepalen wat we vandaag de dag kennen als de Amerikaanse look; strakke mode ontwerpen vervaardigd met de beste materialen in subtiele kleuren. Hij breidde zijn ontwerpen uit over een breed scala van categorieën, waaronder horloges, sieraden, make-up en woninginrichting, en zijn parfum collecties werden net zo succesvol als zijn kleding lijnen.

Het Calvin Klein label

Klein verkocht zijn bedrijf in 2002 aan de Phillips Van Heusen Corp (PVH), en alhoewel hij een 15-jarig contract had getekend om aan te blijven als het creatieve brein en adviseur, vertrok hij in 2003 uit het bedrijf. De huidige creatieve directeuren van het bedrijf hebben echter allemaal een langdurige verbinding met het merk en zijn in hun ontwerpen doorgaan met de erfenis die Klein achter liet. De platina en zwarte labels van het bedrijf zijn de voornaamste lijnen voor de bovenkant van de markt en bevatten designer kleding voor mannen en vrouwen. Het wittel label bevat een breed scala van vrijetijdskleding, sportkleding en accessoires die zijn ontworpen in moderne, jeugdige en minimalistische stijlen.

De mode van Calvin Klein is wereldwijd bekend voor zijn heldere lijnen en tijdloze ontwerpen, en ook voor de betaalbaarheid van de confectiekleding van het merk. Voor meer dan 30 jaar heeft het Clavin KLein merk consequent de juiste toon aangeslagen als het gaat om klassieke Amerikaanse kleding.