Camper.

Het merk Camper heeft een erfgoed dat meer dan 130 jaar teruggaat en is een levend onderdeel van de Spaanse geschiedenis van het schoenmaken. Het officiële debuut van het merk Camper gebeurde in 1975, toen Lorenzo Fluxà Rosselló de schoenenfabriek van zijn vader erfde en schoenen begon te produceren die pasten bij de speelse mode van het decennium van de vrijheid. Het exclusieve merk werd een internationaal bedrijf in 1992, en Camperschoenen worden nu over de hele wereld gedragen door modebewuste mannen en vrouwen.

De Oorsprong van Camper

De naam Camper doet misschien denken aan tochten door de wildernis, maar de naam is eigenlijk afkomstig van het Catalaanse woord voor landbouwer. In 1877 reisde een vooruitdenkende landbouwer en schoenlapper genaamd Lorenzo Fluxà Rosselló naar Engeland en Frankrijk om nieuwe methodes van schoenenproductie te onderzoeken, terwijl de industriële revolutie Europa in zijn greep had. Hij keerde terug met alle machines die hij nodig had om de eerste schoenenfabriek in Spanje te vestigen. Vandaag heeft Lorenzo’s achterkleinzoon Miguel Fluxá de leiding over het beroemde merk.

Mediterraanse Stijl

Het merk Camper kwam tot stand op het Spaanse eiland Mallorca, en het bedrijf staat bekend voor de creatie van schoenen die de ontspannen levenstijl in het Middellandse Zeegebied weerspiegelen. Excentrieke ontwerpen, een comfortabele snit en vakmanschap zijn de pijlers van het merk Camper. De ontwerpers zijn eerst en vooral schoenmakers, dus ze concentreren zich op stijlen die de schoenen aangenaam doen zitten, met strakke lijnen en gestroomlijnde vormen die hen een langdurige waarde geven.

De Vrouwencollectie

Campers collectie vrouwenschoenen heeft niet alleen platte schoenen en sandalen, maar ook hakken en enkellaarsjes. Het kleurenpalet is overwegend neutraal, maar wordt opgefrist met juweelkleuren. De vier populairste lijnen van het merk zijn de Beetlecollectie, die een hybride sneaker uit waterdicht leer bevat, en de retrocollectie Pelotas, met een terugblik op de eerste atletiekschoenen. De Peulijn is ontworpen om de drager het gevoel te geven op blote voeten te lopen. De nieuwe Twinscollectie heeft linker- en rechterschoenen die apart geproduceerd worden, waardoor ze er uniek en handgemaakt uitzien.

Van suêde schoenen met een stevige hak tot ballerina’s met gekleurde zolen, elk paar Camperschoenen heeft een specifiek uiterlijk dat verschilt van schoenen van andere exclusieve merken. Het is de originele stijl van deze kwaliteitsschoenen die ervoor zorgt dat het Campermerk succesvol blijft.