Caterpillar.

Voor een Amerikaans bedrijf dat het best bekend is voor het produceren van industriële machines, biedt Caterpillar een enorm stijlvol assortiment van kwaliteitsvolle schoenen. De collecties voor mannen en vrouwen worden gemaakt door Wolverine Worldwide, een bedrijf in Michigan dat ook schoenen voor zijn eigen labels produceert, waaronder Keds, Stride Rite en Hush Puppies. Caterpillar botten, schoenen en sandalen worden verkocht onder het label Cat Footwear en worden verkocht in meer dan 150 landen over de hele wereld.

Industriële Herkomst

Het merk Caterpiller is genoemd naar de stoomtractor uitgevonden door de oprichter, Benjamin Holt, in 1904. Vandaag maakt het bedrijf meer dan 300 machines voor verschillende sectoren. In 1994 verkocht Caterpiller zijn recht om werkschoenen en -botten te maken aan het bekende merk Wolverine World Wide. De schoenen werden “Walking Machines” en “Earthmovers” genoemd, wat direct aansloeg bij het grote publiek. Casual schoenen volgden heel snel, en Cat Footwear werd al snel een lifestyle merk.

Botten voor Elke Gelegenheid

Van in het begin maakte Cat Footwear schoenen die zowel modieus als functioneel zijn. Stevige werkbotten bevatten het sterke materiaal en de industriële sterkte die je van een merk zoals Caterpillar zou verwachten. Bovendien zorgen hun perfecte styling en smaakvolle details ervoor dat ze ook na het werk gedragen kunnen worden. De collecties zijn verdeeld in vier functionele categorieën, waardoor je zeker bent dat de schoen comfortabel is en steun en flexibiliteit biedt doorheen een drukke dag.

Trendsettende Stijlen

Dankzij de samenwerkingen met ontwerpers zoals Christopher Shannon en Camille Walala, is Cat Footwear ook bekend geworden als de meest stijlvolle functionele schoenen op de markt. Capsule collecties voor vrouwen bevatten de seizoenskleuren en levendige prints met modieuze details zoals een geperforeerde rand, kraagjes van schapenwol en zelfs verwijderbare accenten zoals broches.

Cat Footwear heeft ook een aantrekkelijke collectie casual schoenen, gaande van pastelkleurige oxfords tot chique kniebotten en sandalen met fringe. Of je nu aan het werk bent of ze draagt tijdens je vrije tijd, met Cat Footwear laat je een sterk fashion statement achter waar je ook heen gaat.