Columbia.

Columbia Sportswear is een bedrijf in Oregon, Columbia dat outdoorkledij ontwerpt, produceert en verkoopt in meer dan 72 landen over de hele wereld. Al drie generaties is het merk in handen van de zelfde familie en het is de laatste tien jaar enorm populair geworden dankzij het investeren in de nieuwste technologie. Van hemden die insecten afstoten tot laarzen met ingebouwde verwarmingssystemen, Columbia clothing biedt comfort en stijl voor mannen en vrouwen die houden van het leven buitenshuis.

Geschiedenis van het Merk

In 1937 vluchtte de oprichter, Paul Lamfrom, met zijn familie en maar $20 van Nazi Duitsland naar Oregon. Hij leende geld van een familievriend, kocht een kleine garenwinkel en noemde die Columbia. Tegen de tijd dat zijn dochter Gert en schoonzoon Neal Boyle de winkel overnamen in 1964, was het merk het best bekend voor zijn fleecevoering. Het bedrijf was bijna bankroet toen Neal stierf en zijn zoon Tim het bedrijf overnam, maar de jonge universiteitsstudent en zijn zakenmoeder bewezen dat ze een onverwoestbaar paar zijn.

Door te focussen op het maken van kledij die tegen het harde winterweer kan, is Colombia Sportswear één van de grootste bedrijven voor outdoorkledij. Een leuke reclamecampagne met de harde Gert Boyle hielp om het bedrijf terug succesvol te maken. Nu komt Gert nog steeds in de reclamecampagnes als een 90-jaar-oude Tough Mother in stijlvolle Columbia kledij.

Space-Age Technologie

Columbia heft meer dan 200 patenten voor producten met innovatieve technologieën. De beste voorbeelden hiervan zijn jassen met kleine stipjes reflectieve Mylar die de lichaamswarmte behouden in koude temperaturen en t-shirts met polymere ringen die zweet van lopers opvangen om hen fris te houden. De ruwe kledij bevat vaak stoffen met anti-microbische behandelingen, zonnebescherming en water, vlek en insect afstotende middelen.

De Columbia Collectie

Columbia Sportswear biedt een volledige reeks outdoorkledij aan voor mannen en vrouwen, waaronder jassen en vesten, bovenstukken, onderstukken en schoenen. De kleding en accessoires werden ontworpen voor elke activiteit buitenshuis, van skiën, stappen en lopen tot kamperen, vissen en watersporten. Casual kledij zoals shorts, broeken, rokken en jurken behoren ook tot de Columbia kledij. Alle kledij is competitief geprijsd, waardoor actieve fashionista’s een betaalbare manier hebben om elk seizoen comfortabele en modieuze kledij te dragen.