Cruyff Classics.

Johan Cruyff, wie kent hem niet? Als voetballer maakte hij furore bij Ajax, FC Barcelona en natuurlijk het Nederlands elftal. Maar deze voetballegende had meer in zijn mars. Daarom startte hij zijn eigen label met kleding en schoenen: Cruyff Classics genaamd.

Sportswear, maar dan anders

Decennialang waren alle ogen in de voetbalwereld op Johan Cruyff gericht. Eerst als voetballer, en later als coach. De eigenzinnige Amsterdammer had er echter moeite mee dat anderen hem vertelden wat hij op het voetbalveld moest dragen. Dit inspireerde hem om zelf een label met verfijnde sportswear beginnen. In 1979 lag de eerste collectie van Cruyff Classics in de schappen. Voor de komst van Cruyff was sportswear vooral functioneel. Maar door de samenwerking met de Italiaanse ontwerper Emidio Lazzarini bracht Cruyff stijl en elegantie in de wereld van de sport. En die combinatie is nog steeds dé grote succesformule van Cruyff Classics.

Cruyff's verfijnde schoenencollectie

Cruyff Classics is vooral bekend geworden door de grote collectie sportschoenen en sneakers. Door de ademende voering in de lichtgewicht zool zijn deze schoenen ideaal voor op het sportveld. Al zijn er ook genoeg casual modellen die je gewoon naar school of naar het werk kunt dragen. De schoenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Kies voor opvallend rood, blauw of voor klassiek zwart en wit. De schoenenlijn van Cruyff Classics zit ook vol met bijzondere details, zoals een hiel van cobraleer of een zijkant van bewerkt nylon. En op de tong van de schoen prijkt altijd die grote letter C. Op deze manier wordt het meteen duidelijk wie het brein achter deze schoenen is.

De beste versie van jezelf

Cruyff Classics is meer dan een schoenenlabel; het is een echt lifestyle brand. Want naast schoenen is er ook een aparte lijn met heren-, dames- en kinderkleding. Zo maakt het label onder andere broeken, shirts en jassen. Maar natuurlijk wel altijd met een sportieve twist. Bij Cruyff Classics draait het allemaal om ontdekken waar je goed in bent en de focus om de top te bereiken. Of zoals Cruyff het zo mooi formuleerde: ‘Life is all about working on becoming the best possible version of yourself’. De juiste outfit kan je daarbij helpen.