Daily Paper.

De mannen achter Daily Paper zijn duidelijk trots op hun roots. Ze weten elementen uit de Afrikaanse cultuur op slimme wijze te combineren met een coole streatwear look. Hierdoor heeft elke collectie weer een heel eigen karakter. Daily Paper is een label voor mannen die zichzelf durven te zijn. Met deze kleding vertel je jouw eigen verhaal.

Hoe een blog een modelabel werd

Bij de naam Daily Paper denk je misschien eerder aan een krant of een dagelijkse blog. En dat is ook niet zo gek, want Daily Paper startte in 2008 inderdaad als een weblog. De vrienden Jefferson Osei, Hussein Suleiman en Abderrahmane Trabsini behandelden hier alles wat ze zelf tof vonden. Vooral mode en het creëren van een eigen stijl waren favoriete onderwerpen. Om de blog te promoten, besloten de mannen om een aantal T-shirts te ontwerpen. Dat sloeg zo goed aan dat ze zich realiseerden dat er meer toekomst zat in een eigen kledinglijn. Na een periode van schetsen, stoffen uittesten, research doen en nog meer schetsen, was in 2012 dan eindelijk de eerste (kleine) collectie klaar.

Een vleugje Afrika in Nederland

Daily Paper is ontstaan in Amsterdam. Maar de jonge ontwerpers waren het er al snel over eens dat hun Afrikaanse roots in de kleding terug moest komen. In de eerste collecties draaide het voornamelijk om opvallende prints. Want dat is toch waar de Afrikaanse kleding bekend om staat. Tegenwoordig pakt het mannenlabel het wat subtieler aan. Je ziet nu bijvoorbeeld veel T-shirts en hoodies waar enkel het logo van Daily Paper op prijkt. Dit logo bestaat uit een schild en twee speren, een Keniaans symbool voor nomaden. Ook over het kleurenpalet wordt goed nagedacht. Zo kwam Daily Paper al eens met een collectie die voornamelijk aarde- en pasteltinten bevatte. Ze verwijzen hiermee naar leden van een Ethiopische stam, die hun gezicht als versiering bedekken met klei uit de aarde. De inspiratie voor de kleding kan dus echt overal vandaan komen.

Passie voor persoonlijke stijl

Met elke collectie wil Daily Paper weer een ander verhaal vertellen. Toch heb je natuurlijk ook je eigen verhaal. Door de kleding op jouw manier te combineren en te stylen, creëer je een persoonlijke look. En dat is precies wat Daily Paper wil stimuleren. Daarom is er tegenwoordig een zeer uitgebreide collectie om uit te kiezen. Er zijn sweaters, hoodies, longsleeves, broeken, bomberjacks, shorts en natuurlijk T-shirts. Het merk heeft zelfs een lijn met footwear en accessoires. Want jouw persoonlijke stijl moet tot in detail kloppen.