DENHAM.

Denim is tijdloos. Al sinds Levi Strauss en Jacob Davis in 1873 patent aanvroegen op de spijkerbroek, is dit item niet meer weg te denken uit de modewereld. Maar dat denim heeft veel meer te bieden dan alleen goede jeans, bewijst DENHAM The Jeanmaker wel. Dit jeansmerk brengt denim zelfs tot een heel nieuw level.

Rebels, avontuurlijk en individueel

Drijvende kracht achter het Amsterdamse jeanslabel DENHAM is de Engelsman Jason Denham. Deze creatieve ondernemer was niet bepaald een nieuwkomer toen hij in 2008 zijn eigen label startte. Jaren daarvoor was Denham voor zijn baan bij Pepe Jeans van Londen naar Amsterdam verhuisd. In eerste instantie zonder veel enthousiasme, maar dat veranderde op slag toen hij zag wat de stad allemaal te bieden had. In Denhams ogen was Amsterdam dé personificatie van alles waar jeans voor staan: een beetje rebels, avontuurlijk en individueel. Er was voor hem dan ook geen betere plek om zijn lang gekoesterde wens waar te maken. DENHAM The Jeanmaker was geboren.

Alleen het beste is goed genoeg

De DENHAM collectie staat voor kwaliteit en vakmanschap. Het label werkt alleen met de beste stoffen uit Japan en Italië, die vervolgens met veel zorg worden verwerkt tot een kledingstuk. In elk item zitten heel wat manuren zodat het uiteindelijk aan de hoge standaard van DENHAM voldoet. Zo duurt het maken van de DENHAM jeans maar liefst tachtig uur. Het meeste werk zit hem in de details, die elk kledingstuk een unieke uitstraling geven. Toch wordt er niet alleen aandacht besteed aan het design. Echt vakmanschap speelt namelijk ook een grote rol bij DENHAM. Het resultaat is een mooie, comfortabele collectie waar iedereen zich goed in voelt.

De echte DENHAM look

Jason Denham creëert met zijn label een heel eigentijdse look. Het ontwerpteam is altijd op zoek naar vernieuwing, en dat zie je terug in de kleding. In de dames- en herencollectie vind je onder andere mooie broeken, blouses, jurken en jasjes. Denim vormt de basis van de collectie, maar er is meer. Combineer je jeans bijvoorbeeld met een knitwear trui of een linnen top van DENHAM. En om je look af te maken, kies je voor bijpassende sneakers, tassen of andere accessoires. Elk item heeft die casual uitstraling waar DENHAM bekend om is geworden. Dit is mode voor de trendy generatie van nu.