Esprit.

Esprit is tegenwoordig een van de bekendste modemerken ter wereld. Iedereen heeft wel wat leuke basics of een stijlvolle blazer van Esprit in de kast hangen. Vooral dankzij de hoge kwaliteit en de goede pasvorm vullen modeliefhebbers hun garderobe elk seizoen weer aan met nieuwe items. Want niemand kan zoveel stijl weerstaan.

De opkomst van een internationaal modelabel

De collectie van Esprit wordt inmiddels over de hele wereld verkocht. Maar ook dit immens populaire modemerk begon ooit klein. In 1968 begonnen Susie en Doug Tompkins vanuit de kofferbak van hun VW busje met de verkoop van zelfontworpen kleding. Het Amerikaanse echtpaar bleek een gouden duo. Met Susie verantwoordelijk voor het creatieve proces en Doug die zich bekommerde om het financiële plaatje, werd Esprit al snel een bekende merknaam. Slechts een paar jaar later ging het er dan ook al heel wat professioneler aan toe. Esprit staat synoniem voor stijl, authenticiteit en duurzaamheid. Al meteen bij de oprichting was het duidelijk dat natuur en milieu een grote rol gingen spelen. Hiermee was Esprit zijn tijd ver vooruit. En bijna 50 jaar later is duurzaamheid nog altijd een aandachtspunt. Want mode kan wel degelijk geproduceerd worden zonder dat het grote gevolgen heeft voor de aarde.

Stijlvolle mode van hoogwaardige kwaliteit

Esprit is vooral bekend om de stijlvolle blazers, blouses en mooie broeken of jurken. Met deze items uit de heren- of damescollectie stel je gemakkelijk een zakelijke outfit samen. Maar het leven bestaat niet alleen uit werken. Daarom heeft Esprit ook een eigentijdse casual collectie, die onder andere bestaat uit jeans, comfortabele truien, vesten en sneakers. Al zie je aan de goede pasvorm en het gebruik van kwaliteitsstoffen wel meteen dat je een echte Esprit in handen hebt. Het label verkoopt tegenwoordig kleding voor jong en oud. Naast een succesvolle heren- en damescollectie is er namelijk zelfs een heuse kledinglijn voor kinderen. Zo profiteert het hele gezin van de stijl en kwaliteit van Esprit!