Essentiel Antwerp.

Essentiel Antwerp is het modelabel van Esfan Eghtessadi en Inge Onsea. Het begon allemaal met een paar T-shirts die ze vanuit hun eigen appartement verkochten. Maar tijden zijn veranderd. Want inmiddels heeft Essentiel Antwerp een collectie waarmee je gemakkelijk een complete outfit samenstelt.

Het is een verhaal van liefde...

Esfan Eghtessadi groeit op in een gezin waarin de liefde voor fashion een grote rol speelt. Zijn moeder is modeontwerpster. En als jonge jongen bewondert hij al de schetsen en de stoffen die overal in huis liggen. Deze passie voor mode komt onmiddellijk naar boven als Esfan op een avond de liefde van zijn leven ontmoet: Inge Onsea. Hij ziet haar als zijn muze en raakt direct door haar geïnspireerd. In 1999 lanceert het duo dan ook hun eigen modelabel. Essentiel Antwerp is een feit.

...en een verhaal van mode

Essentiel Antwerp is begonnen met een eenvoudige T-shirtcollectie. Eghtessadi en Onsea creëerden vier modellen in twintig verschillende kleuren. Het waren stuk voor stuk basisshirts die eigenlijk in elke kledingkast thuishoorden. De collectie werd meteen een succes. Vanuit hun eigen appartement verkocht het jonge stel zoveel T-shirts dat ze op zoek moesten naar een eigen winkelpand. Slechts een jaar na de oprichting werd de eerste echte Essentiel winkel in Antwerpen geopend. En sindsdien is dit modemerk niet meer te stoppen.

De complete Essentiel Antwerp collectie

Bij Essentiel Antwerp shop je tegenwoordig nog steeds voor fijne basic T-shirts. Al is de collectie in de afgelopen jaren wel steeds verder uitgebreid. Er zijn jassen, jurken, overhemden, broeken, truien, accessoires en nog veel meer. Essentiel Antwerp presenteert zich hiermee echt als een volwaardig merk. Elk item wordt met veel aandacht voor detail gemaakt. In de vrouwencollectie kom je bijvoorbeeld veel steentjes, borduursels, prints en kant tegen. De mooie stoffen doen de rest. De mannencollectie is uiteraard een stuk stoerder. Maar aan de kwaliteit van de kleding verandert niets.

Ben je benieuwd welke leuke kleding er dit seizoen bij Essentiel Antwerp te vinden is? Kijk dan gerust rond in onze online collectie.