Floris van Bommel.

Floris van Bommel, is dat niet dat merk met die klassieke schoenen? Nee, zeker niet! Dat is moederbedrijf Van Bommel. Floris van Bommel is juist een trendy lijn voor de modieuze consument. De collectie wordt elk seizoen weer aangevuld met verrassende ontwerpen. Laat jij je verleiden door Floris van Bommel?

De modieuze tak van Van Bommel

Met de klassieke kwaliteitsschoenen heeft de Brabantse familie zich de afgelopen 280 jaar behoorlijk op de kaart gezet. Maar in de jaren negentig wilde het bedrijf een nieuwe, meer eigentijdse weg inslaan. Er werd dan ook volop gebrainstormd over een trendy collectie waar de moderne man en vrouw zich goed in moest kunnen vinden. Ideeën waren er genoeg, maar toch liep de familie tegen een groot probleem aan. Want hoe verkoop je modieuze schoenen bij een bedrijf dat bekend is geworden met zijn klassieke schoeisel? De oplossing bleek even simpel als inventief. De familie ontwikkelde een aparte collectie dat meteen een nieuwe naam kreeg: Floris van Bommel. Zelfs het logo en de reclamecampagnes werden aangepast aan deze nieuwe, trendy stijl. Dit is Van Bommel voor de jongere generatie!

Ontdekken van de nieuwe markt

De eerste Floris van Bommel schoenen kwamen in 1996 in de verkoop. De eerste jaren na de oprichting was het nog wat zoeken voor dit nieuwe label. Een modieuze schoenenlijn vraagt immers om een heel andere benadering dan die klassieke schoenen waar de familie zoveel ervaring mee had. Maar de schoenengiganten leerden snel. Binnen no time werd werd de collectie uitgebreid met trendy, kleurrijke schoenen die de nieuwe generatie direct aansprak. In 2005 kwam er zelfs een heuse sneakercollectie bij Floris van Bommel, iets wat ondenkbaar was geweest bij moederbedrijf Van Bommel. Naast de herenschoenen besloot Floris van Bommel om ook damesschoenen toe te voegen aan de collectie. Door de hoge hakken, opvallende kleuren en de mooie details willen veel vrouwen ze maar al te graag hebben.

Bij Floris van Bommel is er niets meer te herkennen van het klassieke imago van Van Bommel. De collectie is stijlvol maar uiterst trendy. Daar wil je mee gezien worden!