Fred Perry.

Het Fred Perry-merk werd opgericht door de Britse tenniskampioen Frederick John Perry, de eerste speler die alle vier de Grand Slam-toernooien won, en is al sinds het ontstaan van het merk aan het eind van de jaren ’40 een favoriet merk onder stijlbewuste jongen mannen en vrouwen. Het Fred Perry-overhemd dat in 1952 op de markt werd gebracht werd al snel een bestseller, waarmee de stijl voor het kledingbedrijf werd vastgesteld die tot de dag van vandaag wordt aangehouden. De modeklassieker trekt nog steeds iedere jaar nieuwe fans aan voor het merk.

De geboorte van het Fred Perry-merk

Als tennisser gebruikte Fred Perry verbandgaas om zijn pols om het zweet uit zijn wenkbrauwen mee weg te vegen. Dit trok de aandacht van een Oostenrijkse voetballer die aan een vergelijkbaar iets werkte om zweet mee tegen te gaan. De twee atleten gingen samenwerken en uiteindelijk vonden ze de eerste zweetband ter wereld uit. De verkoopcijfers van de lichtgewicht band waren beter dan iedereen verwacht had, waarmee voor het bedrijf de basis werd gelegd om uit te breiden. De introductie van het tegenwoordig iconische poloshirt met het lauwerkrans-logo heeft het succes van het bedrijf vastgelegd.

Van sportkleding tot alledaagse kleding

Sportfans hebben het altijd al leuk gevonden om dezelfde kleding te dragen als hun favoriete sporthelden, maar slechts weinig sportkledingstukken hebben de overgang van sportkleding naar alledaagse kleding beter weten te maken dan de tennisshirts van Fred Perry. Tijdens de jaren ’60 nam de Britse Mod-beweging het Fred Perry-shirt aan als modekenmerk en het bedrijf reageerde daarop door de klassieke look aan te bieden in nieuwe kleuren en stijlen. In de daaropvolgende jaren hebben muzieksterren, van de band Blur tot wijlen Amy Winehouse, Fred Perry-kleding gedragen, waarmee het merk in het rijk van cool terecht kwam.

Fred Perry Collecties

Hoewel de mannenkledinglijnen het leeuwendeel van de aandacht van de huidige trendwatchers opeist, heeft ook de vrouwenkleding van Fred Perry een trouwe schare fans. De vrouwenkledingcollectie bevat onder andere een breed aanbod aan poloshirts, jurken, breiwerk, tshirts en geweven tops. De sportieve ontwerpen hebben kenmerken als strakke lijnen, preppy prints en opvallende kleuren. De klassieke stijl van Fred Perry-kleding trekt een nieuwe generatie jonge vrouwen aan die op zoek zijn naar retro stijlen die nooit uit de mode raken.