Free People.

Free People is een belangrijk deel van Urban Outfitters en best bekend voor zijn bohemian stijl. Het levert kledij aan jonge vrouwen in de twintig. Door de verhoogde populariteit van festivalkledij is het bedrijf over de laatste jaren heel wat gegroeid. Free People biedt ook collecties aan voor specifieke klantenprofielen, van preppy looks voor universiteitsstudenten tot casual strandkledij. Het merk wordt in meer dan 1400 winkels over de hele wereld verkocht.

Geschiedenis van het Merk

Free People startte in 1970 toen Richard Hayne en zijn eerste vrouw Judy een kledingwinkel op een universiteit in Philadelphia, Pennsylvania opende. Het koppel noemde de winkel Free People om shoppers op zoek naar alternatieve kledij te lokken. Nadat een tweede winkel opende veranderde de naam naar Urban Outfitters. De Free People naam werd in 1984 teruggebracht toen het bedrijf een eigen kledinglijn creëerde en het label scheidde daarna van Urban Outfitters als een eigen merk en bedrijf.

Lifestyle Meets Kledij

In 2010 verdeelde Hayne’s tweede vrouw Meg Free People in vijf verschillende lifestyle collecties zodat shoppers kledij konden vinden die bij hun smaak paste. Of je nu eerder een tomboy, een glamourgirl of een festivalfan bent, Free People maakt het je gemakkelijk door je verschillende boho-chic kledij aan te bieden. Capsule collecties zoals The Cinema Issue, die teruggaat naar de stijlen van oude films zoals Annie Hall, helpen slimme fashionista’s om voor te zijn op de hedendaagse trends. Het merk biedt ook nog collecties met lingerie, sportkledij, schoenen en accessoires aan.

Het Nieuwe Bohemian

Terwijl de kledij bij Free People zich constant aanpaste aan de nieuwste trends, blijft het merk de hele tijd gericht op de bohemian stijl. Collecties bevatten trendy items, waaronder suêde rokken met fringe, golvende maxi’s, off-the should tops, kimono wraps, korte geborduurde jasjes en jeans met wijde pijpen. Van vegan tassen tot gladiatorsandalen, Free People biedt alle accessoires voor jonge vrouwen aan zodat zij er mooi en hedendaags uit kunnen zien. Jonge vrouwen op zoek naar moderne kledij in een bohostijl kunnen op Free People rekenen om hen up-to-date te houden.