Ganni.

De kledingsketen Ganni werd in 2000 opgericht in Kopenhagen en is goed op weg om een van de hipste Scandinavische merken in de mode-industrie te worden. Sinds Ganni de prestigieuze Deense Elle Style Awards won in 2014, is het een hoogtepunt geworden op de Copenhagen Fashion Week, met collecties die een lichtere en meer eigenaardige kant belichten van de minimalistische stijl waarvoor Denemarken bekend staat. Ganni heeft meer dan 12 winkels in Denemarken, Noorwegen en Duitsland, en is sinds kort bezig met plannen om het merk in de Verenigde Staten te introduceren.

Artistieke Oorsprong

Ganni is opgericht door de eigenaar van een kunstgalerij, die zichzelf als doel had gesteld om de perfecte kasjmieren trui te ontwerpen toen hij er in de winkels geen kon vinden die hem beviel. Het oog van de modeveteraan Ditte Refstrup viel op zijn ontwerpen, en Ditte werd de creatieve leider en grootste aandeelhouder van het jonge bedrijf. Onder haar leiding groeide het merk al snel tot een confectiebedrijf dat bekend staat voor hun speelse en originele kijk op kledij.

Een Echt Team

Ganni werkt niet met één ontwerper, maar met een volledig ontwerpersteam dat samenwerkt om elk seizoen frisse, nieuwe collecties te presenteren. Refstrup benadrukt dat er per collectie ongeveer 400 stukken worden gecreëerd, waarvan minder dan de helft ontworpen wordt met het oog op verkoopbaarheid. De rest dient ter illustratie van de inspiratie en creativiteit van het ontwerpersteam. De vrijheid van deze benadering zonder verplichtingen maakt Ganni erg verschillend van andere confectiebedrijven.

De Esthetica van Ganni

De kledij van Ganni wordt gekenmerkt door strakke lijnen, pure silhouetten en de minimalistische stijl waarvoor Deens ontwerp bekend staat. Toch neemt het merk zichzelf veel minder serieus dan hun tegenpolen. Het is geen toeval dat elk stuk in hun collectie van confectiekledij, schoenen en lingerie ongelooflijk comfortabel is. Of je nu een strakke kimono, een uitdagende feestjurk, een plooirokje of een kasjmieren trui draagt, elk kledingstuk is perfect uitgesneden, zodat je blaakt van zelfvertrouwen wanneer je het draagt. Ganni besteedt weinig aandacht aan modegrillen, maar wil vooral kledij creëren waarvan je seizoenenlang kan houden.